Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Τις επόμενες ημέρες η νέα εξέταση ΤΧΣ για Finansbank

Η Εθνική έχει λάβει προέγκριση από το ΤΧΣ για τη διάθεση μέσω έκδοσης νέων και την πώληση υφιστάμενων μετοχών ποσοστού ως 26,9% της Finansbank. Τις επόμενες ημέρες, εάν υποβληθεί αίτημα από την πλευρά της θα εξετασθεί ο φάκελος Finansbank.

ΕΤΕ: Τις επόμενες ημέρες η νέα εξέταση ΤΧΣ για Finansbank

Εντός των προσεχών ημερών και εφόσον υποβληθεί εκ νέου αίτημα από την Εθνική θα εξετάσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το φάκελο Finansbank προκειμένου να δώσει την τελική του έγκριση για την πώληση ποσοστού.

Όπως διευκρινίζεται αρμοδίως δεν υπάρχει προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αναμένεται καμία σχετική απόφαση.

Η Εθνική έχει λάβει προέγκριση από το ΤΧΣ για τη διάθεση μέσω έκδοσης νέων και την πώληση υφιστάμενων μετοχών ποσοστού ως 26,9% της Finansbank στο πλαίσιο της σχετικής δέσμευσης που έχει αναλάβει έναντι της DG Comp για μείωση του ποσοστού της κατά 40% εντός του 2015.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη διάθεση του παραπάνω ποσοστού σε δύο φάσεις (20% συν 20%), αλλά το περασμένο φθινόπωρο η διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε να διατεθεί σε πρώτη φάση ποσοστό ως 26,9% με συνδυασμένη διεθνή προσφορά.

Η διάθεση του 26,9% δεν έχει ακόμη εγκριθεί οριστικά από το ΤΧΣ κάτι που σύμφωνα με την Εθνική αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών. Προς το παρόν πάντως δεν έχει υποβληθεί νέο αίτημα από την πλευρά της τράπεζας προς το ΤΧΣ για επανεξέταση του φακέλου, με παροχή πρόσθετων στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v