Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: «Η αγορά επέστρεψε στο... 2011»

Διψήφια πτώση πωλήσεων τους πρώτους μήνες του 2015 διαπιστώνει ο όμιλος Σαράντη, ο οποίος ισοφαρίζει την απώλεια με την προσάρτηση του σήματος Noxzema. Θετικές προβλέψεις για τις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης

Σαράντης: «Η αγορά επέστρεψε στο... 2011»

Το στίγμα για το τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική αγορά όσον αφορά τη ζήτηση, αλλά και τον ανταγωνισμό έδωσε η διοίκηση του ομίλου Σαράντη κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2014.

Ερωτηθείς τόσο για την πορεία της Σαράντης όσο και για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά, ο CFO του ομίλου Κ. Ροζακέας δήλωσε ότι «επιστρέψαμε στο 2011», περιγράφοντας τη ραγδαία πτώση της ζήτησης στην ευρεία λιανική.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η πτώση για το σύνολο της αγοράς σούπερ μάρκετ είναι διψήφια, ενώ για την εταιρία σε απολύτως συγκρίσιμες με το 2014 δραστηριότητες, η πτώση περιορίζεται σε ένα «χαμηλό διψήφιο ποσοστό». Δεδομένης ωστόσο της ενσωμάτωσης του σήματος Noxzema στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου από τον φετινό Ιανουάριο, οι πωλήσεις στους πρώτους 2,5 μήνες του έτους εμφανίζουν μικρή μονοψήφια άνοδο.

Αναφερόμενος στον ανταγωνισμό, συμπλήρωσε πως οι συνθήκες είναι σαφώς χειρότερες στην παρούσα συγκυρία έναντι του 2011, καθώς σήμερα τα προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας των επιχειρήσεων τις καθιστούν ανίσχυρες. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε πως η ισχυρή χρηματοοικονομική κατάσταση της Σαράντης προσφέρει πρόκριμα έναντι του ανταγωνισμού, εξυπηρετώντας την προσάρτηση μεριδίων αγοράς.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης η διοίκηση του ομίλου έδωσε επίσης ορισμένα στοιχεία, όσον αφορά την πρόβλεψη για το 2015, την οποία θα παρουσιάσει επισήμως την προσεχή Δευτέρα στην καθιερωμένη παρουσίαση της εταιρίας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος προϋπολογίζει ανάπτυξη πωλήσεων κατά 5% από τις θυγατρικές του εξωτερικού τo 2015, ξεχωρίζοντας ως πιο υποσχόμενες τις αγορές της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Τσεχίας, η οποία φέτος θα ενσωματώσει και την εξαγορασθείσα εταιρία Astrid.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v