Αναβάλλεται η διάθεση μετοχών της Finansbank

Η μετάθεση αποφασίστηκε λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο προσφορών από αυτές που αρχικά υπολογίζονταν. Η διάθεση του 26,9% είναι πιθανόν να διενεργηθεί τελικά στο α΄ 6μηνο.

Αναβάλλεται η διάθεση μετοχών της Finansbank

Τη μετάθεση της διάθεσης του ποσοστού έως 26,9% της Finansbank για καλύτερη χρονική συγκυρία αποφάσισε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η τουρκική θυγατρική στις τοπικές χρηματιστηριακές αρχές.

Η μετάθεση αποφασίστηκε λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ελλάδα η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο προσφορών από αυτές που υπολόγιζε αρχικά το σχήμα των αναδόχων.

Η διάθεση του 26,9% είναι πιθανόν να διενεργηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, υπάρχει όμως ο σκόπελος των εκλογών στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν είναι απίθανο να χρειαστεί και νέα παράταση.

Στέλεχος του ΤΧΣ ανέφερε στο Reuters ότι η αναβολή της διάθεσης οφείλεται σε λόγους αποτίμησης.

Σημειώνεται ότι η Εθνική και η Finansbank ανακοίνωσαν την πρόθεση διενέργειας της συνδυασμένης διεθνούς προσφοράς εντός του Απριλίου, επιδιώκοντας η Finansbank να προχωρήσει, όπως έγραψε το Euro2day.gr, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 850-900 εκατ. ευρώ που συνεπαγόταν τιμή διάθεσης για τις νέες μετοχές υψηλότερη της λογιστικής αξίας.

Η ανακοίνωση της Εθνικής

«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι αποφάσισε, από κοινού με τη Finansbank, να μην προχωρήσει άμεσα η διαδικασία προσφοράς μετοχών της Finansbank με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.

Η ΕΤΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες των κεφαλαιαγορών, με την προοπτική της πιθανής επανεκκίνησης της διαδικασίας εντός του α' εξαμήνου του 2015, ενημερώνοντας σχετικά το επενδυτικό κοινό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v