Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για την Δάιος Πλαστικά

Βελτίωση τόσο στον κλάδο των πλαστικών, όσο και στον ξενοδοχειακό τομέα σημειώνει ο εισηγμένος όμιλος, ο οποίος πέρασε πέρυσι σε κερδοφόρο πορεία και προβλέπει για φέτος ανοδικές επιδόσεις.

Επιστροφή στα κέρδη για την Δάιος Πλαστικά

Επιστροφή στην κερδοφορία σημείωσε η Δάιος Πλαστικά, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα των πλαστικών (πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό) όσο και στον ξενοδοχειακό κλάδο (μονάδες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη).

Ειδικότερα, σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το 2014 από τα 35,9 στα 40,7 εκατ. ευρώ, το EBTIDA βελτιώθηκε από τα 8,8 στα 10,7 εκατ., τα προ φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα +1,72 εκατ. (από -1,48 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη στα 106 χιλ. ευρώ, έναντι περυσινών ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ.

Σημαντικός παράγοντας για την επιστροφή στην κερδοφορία έπαιξε και η υποχώρηση των χρηματοοικονομικών εξόδων από τα 7 στα 5,59 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τώρα την πορεία της φετινής χρονιάς, «η εταιρία και ο όμιλος αναμένουν το 2015 να πάει ακόμα καλύτερα από το 2014. Ειδικότερα:

Α) Στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής η εταιρία παρουσίασε και κατά το 2014 αύξηση κύκλου εργασιών. Το 2015 αναμένεται νέα αύξηση. Αυτό οφείλεται κυρίως στον εξαγωγικό προσανατολισμό της εταιρίας προς χώρες της Ε.Ε. (με κύριο προορισμό την Γερμανία) αλλά και στις βαλκανικές χώρες. Υπάρχει βεβαίως και μία μικρή αλλά σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά. Παράλληλα, η εταιρία αναπτύσσεται σταδιακά και σε άλλες χώρες πέραν της ΕΕ και των βαλκανικών χωρών.

Β) Η ξενοδοχειακή μονάδα στην Θεσσαλονίκη παρουσίασε κατά το 2014 βελτίωση στον κύκλο εργασιών της. Κατά το έτος 2015 αναμένεται εκ νέου μικρή βελτίωση.

Γ) Η ξενοδοχειακή μονάδα της θυγατρικής εταιρίας Hellas Holiday Hotels, ξεκίνησε την λειτουργία της στις 22/4/2010. Ήδη βρίσκεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας της.

Παρά τα πολύ δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονομία και, ειδικότερα, για τον τουρισμό η Hellas Holiday Hotels παρουσίασε κατά το 2014 αύξηση του κύκλου εργασιών της. Για το 2015 αναμένεται περαιτέρω αύξηση. Η μέχρι τώρα λειτουργία του ξενοδοχείου δημιούργησε ικανοποιημένους πελάτες και θετική φήμη στο εξωτερικό. Τα πρώτα μηνύματα για τη νέα σαιζόν του 2015 είναι συγκρατημένα αισιόδοξα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v