Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη κερδών το 2014 για την AS Company

Τα κέρδη μετά φόρων της AS Company διαμορφώθηκαν 1,86 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 327,1% σε σχέση με το 2013. Η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει επιστροφή κεφαλαίου 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Εκτίναξη κερδών το 2014 για την AS Company

Σημαντική αύξηση κερδών και τζίρου εμφάνισε το 2014 η AS Company. Αναλυτικά για το 2014 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε €19,245 εκατ. έναντι €16,963 εκατ. το 2013, σημειώνοντας αύξηση +13,5%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €2,588 εκατ. έναντι €0,912 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση +183,8%.

Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν 1,86 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 327,1% σε σχέση με το 2013.

Η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου οφείλεται κυρίως στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους. Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ο πολύ χαμηλός δανεισμός της εταιρείας -2,633 εκ. ευρώ που υπολείπεται των ταμειακών της διαθεσίμων + 7.650 εκ, ευρώ και η υψηλή αξία των ιδίων κεφαλαίων της.

Ικανοποιημένη η διοίκηση 

Η AS Company διένυσε το 2014 μία πολύ ικανοποιητική χρονιά, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε συνθήκες αρνητικών οικονομικών συγκυριών, πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις, να βελτιώσει σημαντικά τη κερδοφορία της και να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς με τα καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα της.

Επιπλέον, με ένα ισχυρό δίκτυο διανομής των προϊόντων της σε περισσότερα από 1800 σημεία πώλησης, και με ένα υπερσύγχρονο logistics center 14.000 τ.μ., διαθέτει ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες της με χαμηλότερο κόστος

Από τη σύσταση της και για 25 συνεχόμενα έτη, η AS Company καταγράφει συνεχώς κερδοφορίες και ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Διοίκηση της εταιρείας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις εξαγωγές ενώ είναι η μοναδική τοπική εταιρία που ξεπερνά τους μεγάλους πολυεθνικούς παίκτες της αγοράς παιχνιδιών. Η ανάπτυξη της εταιρείας οφείλεται στην πλούσια γκάμα προϊόντων που προέρχονται τόσο από την αντιπροσώπευση παγκόσμιων οίκων του χώρου όσο και από την προώθηση δικών της προϊόντων που έχουν σχεδιασθεί από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και από το 2000 έως το 2014 η εταιρεία έχει σημειώσει κύκλο εργασιών της τάξης των €279 εκατ. με κέρδη προ φόρων €30 εκατ.

Η Διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρεται και στην οικονομική έκθεση, θα προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου 4 λεπτά ανά μετοχή, με ισόποση μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v