Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποβάθμιση σε CCC+ από τη Standard & Poor's

Η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας που απορρέουν από τη συνεχή επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης για την εταιρία.

ΔΕΗ: Υποβάθμιση σε CCC+ από τη Standard & Poors
Σε «CCC+», από «Β-» υποβάθμισε τη ΔΕΗ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διατηρώντας την σε καθεστώς CreditWatch με αρνητικές προοπτικές.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας που απορρέουν από τη συνεχή επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, τα επίπεδα ρευστότητας ενδέχεται να συνεχίσουν να αποδυναμώνονται σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Είναι κατανοητό, σημειώνει, ότι η είσπραξη οφειλών από τη ΔΕH παραμένει δύσκολη, καθώς οι πελάτες εμφανίζονται πιο απρόθυμοι να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Εν τω μεταξύ, η ΔΕH πρέπει να καλύπτει τις λειτουργικές της δαπάνες, κυρίως το κόστος των καυσίμων, και να πληρώνει τους φόρους, οι οποίοι βασίζονται σε τιμολογημένα έσοδα, ενώ δεν έχει εισπράξει ακόμη έσοδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v