Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Την πώληση της θυγατρικής ΣΕΜΚΑ ενέκρινε η ΓΣ

Την πώληση της θυγατρικής ΣΕΜΚΑ, την εξαγορά της ΑΕΓΕΜ και την επιστροφή κεφαλαίου 0,10 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Πετρόπουλος.

Πετρόπουλος: Την πώληση της θυγατρικής ΣΕΜΚΑ ενέκρινε η ΓΣ

Σήμερα 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος.

Παρέστησαν ή αντιπροσωπεύθηκαν 9 μέτοχοι της Εταιρίας που εκπροσώπησαν 5.305.653 μετοχές, ήτοι 77,18% και επομένως η Γενική Συνέλευση αυτή συνεδρίασε έγκυρα με απαρτία επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Θέμα 1ο. Εγκρίθηκαν οι εκθέσεις του Δ.Σ. και των ελεγκτών της Eταιρίας για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής περιόδου 1/1 – 31/12/2014. Εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της 31/12/2014.

Θέμα 2ο. Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικών και μέρους από την διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής. Επιστροφή κεφαλαίου €0,10 με μετρητά στους Μετόχους με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής

Θέμα 3ο. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου

Θέμα 4ο. Αποφασίσθηκε η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη για την περίοδο 1/1 – 31/12/2014.

Θέμα 5ο. Εγκρίθηκαν οι κάθε είδους αμοιβές των μελών του Δ.Σ. για τη χρήση 2014 και προεγκρίθηκαν οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. για το 2015.

Θέμα 6ο. Αποφασίσθηκε η εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ελεγκτών για τη χρήση 2015 μετά από σύσταση της Επιτροπής Ελέγχου και καθορίσθηκαν οι αμοιβές τους.

Θέμα 7ο. Eγκρίθηκε α) η εξαγορά από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ των μετοχών της ΑΕΓΕΜ ΑΕ, από την θυγατρική της ΛΥΠΑ ΑΕ, β) η πώληση της θυγατρικής της ΣΕΜΚΑ ΕΠΕ, με την προϋπόθεση το τίμημα πώλησης να είναι ίσο ή μεγαλύτερο της καθαρής θέσης αυτής.

Θέμα 8ο Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του 2190/1920 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους Γενικούς Διευθυντές να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιριών του Ομίλου που επιδιώκουν συναφείς σκοπούς με αυτούς της Εταιρίας.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν ομοφώνως με ποσοστό 100% των παρισταμένων ή αντιπροσωπευόμενων μετόχων, ήτοι με ψήφους 5.305.653 υπέρ και 0 κατά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v