Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρομέδα: Ζημιές €287 χιλ. έναντι κερδών στο τρίμηνο

Kατά τη διάρκεια του α' τριμήνου, η απόδοση της Εταιρείας ήταν -3,08% έναντι αποδόσεων -6,14% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.

Ανδρομέδα: Ζημιές €287 χιλ. έναντι κερδών στο τρίμηνο
Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2015, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ήταν η μόνη πτωτική αγορά ανάμεσα στις δυτικό-ευρωπαϊκές κατά το α΄ τρίμηνο του 2015 ενώ τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτοξεύτηκαν μετά την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ.

Η παράταση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ της νέας Κυβέρνησης και των πιστωτών, χωρίς να υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία, συνετέλεσε στην έντονη μεταβλητότητα της εγχώριας αγοράς.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η ελληνική οικονομία αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 0,3% του ΑΕΠ για το 2014.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών για τη χρήση 2014, φαίνεται ότι οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης έπιασαν τόπο σε αρκετές περιπτώσεις εταιριών, καθώς τα λειτουργικά αποτελέσματά τους παρουσίασαν βελτίωση, παρά την οριακή αύξηση των πωλήσεων.

Στο α΄ τρίμηνο του 2015 η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. σημείωσε ζημιές, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 0,287 εκατ. έναντι κερδών, μετά από φόρους, ύψους ευρώ 1,093 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα ακαθάριστα έσοδα της Εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε -0,160 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από ζημιές από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες, με βάση τα ΔΠΧΠ και ζημιές από αγοραπωλησίες.

Kατά τη διάρκεια του α' τριμήνου, η απόδοση της Εταιρείας ήταν -3,08% έναντι αποδόσεων -6,14% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α, -13,16% ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, 3,36% ο FTSE/Χ.Α. MID CAP και -5,89% o Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γ.Δ. του Χ.Α.

Το ενεργητικό της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε ευρώ 9,03 εκατ., ενώ το χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας σε τρέχουσες τιμές, ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 91,91% σε μετοχές, κατά 1,50% σε ομόλογα και κατά 6,59% σε διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της Εταιρείας στο τέλος του τριμήνου ανήλθε σε ευρώ 21,63 και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 18,00. Διαπραγματευόταν δηλαδή με discount 16,78%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρείας, κατά τη λήξη του α΄ τριμήνου, ήταν στις εταιρείες, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ, ΤΙΤΑΝ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, ΟΤΕ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v