Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Τροποποιήσεις στο διαγωνισμό για τον ΟΛΠ

Οι αλλαγές στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% του ΟΛΠ θα είναι "μικρής έκτασης" υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου, εν μέσω ομοβροντίας αλληλοσυγκρουόμενων διαρροών και απεργίας των λιμενικών. Εντός της εβδομάδας η ενημέρωση υποψηφίων.

ΤΑΙΠΕΔ: Τροποποιήσεις στο διαγωνισμό για τον ΟΛΠ

Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων συζητάει αποκλειστικά με την κινεζική Cosco, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως "δεν διαπραγματεύεται με κανέναν την αλλαγή όρων του διαγωνισμού". Είχε προηγηθεί η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη στη Βουλή, σε ερώτηση βουλευτή για την τύχη του διαγωνισμού, σύμφωνα με την οποία "η κυβέρνηση συζητά με την Cosco" αλλαγή όρων του διαγωνισμού. Η απάντηση Σταθάκη, κατά πληροφορίες, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δανέζικης APM Terminals η οποία επίσης ενδιαφέρεται για τον ΟΛΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "τηρεί απαρέγκλιτα τους όρους διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των επενδυτών και ενημερώνει ότι επεξεργάζεται μικρής έκτασης τροποποίηση των όρων, τους οποίους και θα επικοινωνήσει άμεσα σε όλους τους επενδυτές που βρίσκονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού".

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας η διοίκηση του Ταμείου θα προσκαλέσει όλους τους ομίλους που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αλλαγές. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για πώληση του 51% των μετοχών και όχι του 67% που προβλέπει η αρχική προκήρυξη. Θα προβλέπεται, όμως, η δυνατότητα του επενδυτή να αυξήσει το ποσοστό του στο 67% εντός πενταετίας.

Υπενθυμίζεται πως στην τελική φάση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ είχαν περάσει οι APM Terminals, B.V., COSCO (Hong Kong) Group Limited, International Container Terminal Services, Inc, Ports America Group Holdings και Utilico Emerging Markets Limited.

Χθες, ο επικεφαλής του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί στα μέσα Ιουνίου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ τάχθηκε κατά του διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου. Την ίδια στάση τηρεί ο κ. Ανωμερίτης από την αρχή της διαδικασίας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v