Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΒΚΑ: Προβλέπει αύξηση 25% στα κέρδη 2007

Σε πρόβλεψη για φετινή ενίσχυση των πωλήσεων κατά 10% έως 15% και των κερδών κατά περίπου 25% προχώρησε η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου. Η τακτική Γ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ, δικαιούχοι του οποίου θα είναι οι κάτοχοι της μετοχής στο τέλος της συνεδρίασης της 14ης Αυγούστου.

ΓΕΒΚΑ: Προβλέπει αύξηση 25% στα κέρδη 2007
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σε πρόβλεψη για φετινή ενίσχυση των πωλήσεων κατά 10% έως 15% και των κερδών κατά περίπου 25% προχώρησε η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου.

Η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων βασίζεται σε αρκετούς παράγοντες οι κυριότεροι εκ των οποίων είναι:

- η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα

- η ανοδική τάση των τιμών με ενδεικτικό το ότι από την 1η Ιουλίου τα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα θα έρχονται αυξημένα από 8% έως 13%

- πολλά έργα που είχαν καθυστερήσει και αφορούσαν το αντικείμενο της εταιρίας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2007

- αποδίδουν σταδιακά οι επενδύσεις για αποθηκευτικούς χώρους που έγιναν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η τακτική Γ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ, δικαιούχοι του οποίου θα είναι οι κάτοχοι της μετοχής στο τέλος της συνεδρίασης της 14ης Αυγούστου. Το μέρισμα θα διατίθεται από τις 24 Αυγούστου μέσω της Εθνικής Τράπεζας.

Επιπλέον, εγκρίθηκε ο σχηματισμός ειδικού αποθεματικού κεφαλαίου, από τα φορολογηθέντα αποθεματικά της εταιρίας, ύψους ευρώ 1.400.915, με σκοπό την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της εταιρίας στην επιχορηγούμενη από τον ν. 3299/04 επένδυση, που αφορούσε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενης μονάδας με στόχο την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

---Πιο κοντά το βαλκανικό εγχείρημα

Η διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια (Βουλγαρία, Ρουμανία) και αν ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια τότε πολύ πιθανόν να ξεκινήσει η διεθνοποίηση της εταιρίας μέσα στο β΄ εξάμηνο του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v