Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών

Την αγορά ιδίων μετοχών έως 200.000 τεμάχια προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πρόγραμμα stock option, ενέκρινε μεταξύ άλλων, η ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωσύμβουλοι που συνήλθε στις 28 Ιουνίου με απαρτία 68,82%.

Ευρωσύμβουλοι: Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών
Την αγορά ιδίων μετοχών έως 200.000 τεμάχια προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πρόγραμμα stock option, ενέκρινε μεταξύ άλλων, η ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωσύμβουλοι που συνήλθε στις 28 Ιουνίου με απαρτία 68,82%.

Eπίσης, αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος για την χρήση 2006.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε για μία πενταετία τα παρακάτω επτά τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

1. Πάρι Κοκορότσικο του Στεργίου, εκτελεστικό μέλος

2. Ευστάθιο Ταυρίδη του Γαβριήλ, εκτελεστικό μέλος

3. Θεμιστοκλή Κοκορότσικο του Στεργίου, εκτελεστικό μέλος

4. Κάρολο Κιοσέογλου του Μάρκου, εκτελεστικό μέλος

5. Μαραγκό Δημήτριο του Χαράλαμπου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

6. Κουκουζέλη Γεώργιο του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

7. Καλογεροπούλου Σταυρούλα του Σταύρου, μη εκτελεστικό μέλος

Η γενική συνέλευση αποφάσισε την προσθήκη της δραστηριότητας ”πώληση, εκμίσθωση και υπεκμίσθωση σε τρίτους ακινήτων, μερικώς ή ολικώς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σκοπό την αποκομιδή κέρδους” στο σκοπό της εταιρίας. Η ανωτέρω ενέργεια εκτιμάται από την διοίκηση ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας.

Επίσης, ενέκρινε το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών (Stock Option). Θα διατεθούν κατ’ ανώτατο όριο 200.000 χιλιάδες δικαιώματα προαιρέσεως (stock options).

Τέλος, η γ.σ. ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χ.Α., για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της από το ως άνω εγκριθέν πρόγραμμα διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα στελέχη της εταιρίας. Το ανώτατο όριο αγοράς ιδίων μετοχών το οποίο εγκρίνεται, αφορά την αγορά μέχρι 200.000 διακοσίων χιλιάδων ιδίων μετοχών.

Η ανώτατη και κατώτατη τιμή στην οποία επιτρέπεται να διενεργηθούν οι αγορές είναι από 1 ευρώ μέχρι 5 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα. Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα διενεργηθούν οι ανωτέρω αγορές, ορίζεται από 15/07/2007 μέχρι 30/06/2008, ενώ η διανομή των μετοχών στο προσωπικό πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 12 μήνες από την απόκτηση τους.

Στη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε η πρόοδος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της εταιρείας (2006 – 2008), το οποίο εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη του δικτύου της Euroconsultants International στο εξωτερικό όπου σχεδιάζεται η ίδρυση θυγατρικής στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στην Τουρκία μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συγκεκριμένη χώρα έχει ήδη κατακυρωθεί στην Ευρωσύμβουλοι το πρώτο μεγάλο έργο από τους διαγωνισμούς τους οποίους συμμετείχε. Επίσης η νέα θυγατρική της στο Μπαχρέϊν EUROCONSULTANTS DTM, υπέγραψε με την Τράπεζα Kuveit Finance and Investment Company, συμφωνία για την ανάπτυξη του Education City of Bahrein.

Με τις κινήσεις αυτές η εταιρία ολοκληρώνει το σχεδιασμό της έχοντας καλύψει την Κεντροανατολική Ευρώπη με το γραφείο της Πράγας, τα Βαλκάνια με τοπική παρουσία σε όλες τις Χώρες, και την Ανατολική Μεσόγειο – Μέση Ανατολή – Χώρες του Κόλπου με τα γραφεία της Κύπρου και του Μπαχρέιν. Η συνολική επένδυση μέχρι το τέλος του 2007 θα ανέλθει στις 800.000 χιλ. ευρώ , ενώ ιδιαιτέρα ικανοποιητικά εξελίσσονται τα οικονομικά μεγέθη του δικτύου.

Ο κύκλος εργασιών του δικτύου από 1 εκατ. ευρώ το 2006 αναμένεται να ανέλθει σε 1,7 εκατ. ευρώ το 2007. Αναφορικά με τις προβλέψεις, για την τρέχουσα χρήση η εταιρία εκτιμά ότι θα έχει αύξηση στον κύκλο εργασιών της τάξης του 20% καθώς και επιστροφή στη κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v