Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕΚ: Στα 2,5 εκ. εκτιμώνται τα κέρδη α΄ 6μηνου

Στα 2,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα προ φόρων κέρδη του α΄ εξαμήνου των Αττικών Εκδόσεων έναντι ζημιών 750.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου κατά 52%.

ΑΤΕΚ: Στα 2,5 εκ. εκτιμώνται τα κέρδη α΄ 6μηνου
Στα 2,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται να ανέλθουν τα προ φόρων κέρδη του α΄ εξαμήνου των Αττικών Εκδόσεων έναντι ζημιών 750.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων ανακοινώνει ότι το πλάνο αναδιοργάνωσης που υλοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2006 αποφέρει ιδιαιτέρως σημαντικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου κατά 52% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και προβλέπεται να προσεγγίσει τα 47 εκ. ευρώ.

Επίσης τα κέρδη προ φόρων του εξαμήνου αναμένεται να αγγίξουν τα 2,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 750.000 ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην αύξηση της διαφημιστικής εισροής στα περιοδικά και το ραδιόφωνο του Ομίλου, στην αύξηση των πωλήσεων των περιοδικών – κυρίως των τηλεοπτικών, καθώς και στην ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό.

Επίσης ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων συνεχίζει με έντονους ρυθμούς τη στρατηγική ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη.

Στα πλαίσια αυτά ο Όμιλος ανακοινώνει την αύξηση της συμμετοχής του στη θυγατρική του στη Βουλγαρία Attica Media Bulgaria, από 51% μέχρι σήμερα σε 73,84%. Οι προοπτικές και η αλματώδης ανάπτυξη της αγοράς των εκδόσεων στη Βουλγαρία αποτέλεσαν σημαντικό κίνητρο για τη συγκεκριμένη αύξηση στη συμμετοχή.

Ταυτόχρονα ο Όμιλος βρίσκεται σε τελική φάση διαπραγμάτευσης για την εξαγορά του υπόλοιπου 50% της θυγατρικής του στη Ρουμανία PBR, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του και στη συγκεκριμένη αγορά.

Τέλος, σημαντικά αναμένεται να επηρεαστεί η κερδοφορία των Αττικών Εκδόσεων από την πρόσφατη συνεργασία με τη Netmed Hellas και το λανσάρισμα των καναλιών Playboy TV και Private Spice στην ψηφιακή πλατφόρμα της Nova, αναφέρεται σε ανακολινωση της εταιρίας.

Η σημερινή γ.σ. της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος χρήσεως 2006 ποσού 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι μέτοχοι, κάτοχοι μετοχών στην λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. την 25/7/2007. Από την 26/7/2007, ημέρα Πέμπτη, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την 3/8/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v