Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΑΝΑΚΑΜ: To σίριαλ των ακινήτων και ο... Mr 20,4%

Ξεμπλοκάρει προς εκμετάλλευση το ακίνητο στον Πειραιά, καθυστερήσεις στα υπόλοιπα. ”Χτύπησε” ο κ. Δ. Κωνσταντακάτος, αποκτώντας το 20,4% της εισηγμένης.

ΛΑΝΑΚΑΜ: To σίριαλ των ακινήτων και ο... Mr 20,4%
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Μπορεί να μην παρευρέθηκε στη γενική συνέλευση, ωστόσο λίγο νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εισηγμένης κ. Ο. Ουραηλίδη, του έθεσε κάποιες ερωτήσεις, έλαβε απαντήσεις και αποχώρησε.

Πρόκειται για τον κ. Δ. Κωνσταντακάτο (μάλλον είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέχει ποσοστό στην ΕΤΜΑ και αποτελεί μέλος της οικογένειας των πρώην ιδιοκτητών της Remek) που κατέχει πλέον το 20,4% της Λανακάμ.

Μιας Λανακάμ που κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο της εμπορίας ενδυμάτων: ”Μαθαίνουμε τη δουλειά και οι ενδείξεις είναι θετικές”, δηλώνουν στην εταιρία, παραδεχόμενοι βέβαια ότι οι σημερινές επιδόσεις δεν είναι μεγάλες.

Και φυσικά δεν είναι οι προοπτικές στον χώρο της ένδυσης που προσέλκυσαν τον κ. Κωνσταντακάτο, αλλά και άλλους επενδυτές, να κατέχουν μετοχές της Λανακάμ. Είναι αναμφίβολα η μικρή τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της (15 εκατ. ευρώ), ο οριακός δανεισμός της (1 εκατ.) και κυρίως η μεγάλη αξία των ακινήτων της.

Για τα ακίνητα αυτά έχουν χυθεί τόνοι μελανιού εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η αξιοποίησή τους, λόγω του ότι σχεδόν όλα εξακολουθούν να είναι ”μπλοκαρισμένα” από τις τοπικές αρχές και τη γραφειοκρατία!

Ο Πειραιάς και... ο Συνήγορος του Πολίτη!

Η Λανακάμ διαθέτει στον Πειραιά (οδός Παπαστράτου) ακίνητο έκτασης δύο στρεμμάτων, η άδεια κατεδάφισης του οποίου, προκειμένου να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του, καθυστερεί εδώ και τόσο πολλά χρόνια.

Έπειτα από πολυετείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν (”είχε χαθεί ο φάκελος” κ.λπ.), η εισηγμένη κατέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη και τελικά, μόλις πρόσφατα, η Νομαρχία έδωσε την πολυπόθητη έγκριση κατεδάφισης, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η εκμετάλλευση του ακινήτου.

Καλλιθέα: Η υπόθεση στα δικαστήρια...

Στην Καλλιθέα η εισηγμένη κατέχει έναν εργοστασιακό χώρο έκτασης 2,65 στρεμμάτων, τον οποίο ο τοπικός δήμος και η Νομαρχία τον είχαν απαλλοτριώσει το 1993. Ωστόσο, κατά τη δεκαετία 1993-2003 δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ στη Λανακάμ, με αποτέλεσμα η απαλλοτρίωση να θεωρείται άκυρη.

Έπειτα από τετραετείς συζητήσεις, δήμος και εταιρία δεν κατέληξαν σε συμφωνία και τελικά η Λανακάμ προσέφυγε τελευταία στα δικαστήρια. Και το σίριαλ συνεχίζεται.

Η Κερατέα, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη

Από το ακίνητο της Θεσσαλονίκης η εταιρία εισπράττει ενοίκιο. Στην Κερατέα Αττικής βρίσκεται το εργοστάσιο της εταιρίας, το οποίο εξακολουθεί να έχει ”ετοιμοπόλεμο” τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου –αν προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες- να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγική διαδικασία.

Τέλος, και για ένα οικόπεδο έκτασης 1,1 στρέμματος στο Νέο Ηράκλειο υπάρχει κωλυσιεργία εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα γίνονται κάποιες συζητήσεις με τον τοπικό δήμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v