Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Ανοδικές οι φετινές προοπτικές

Η αυξημένη ζήτηση για μάρμαρα από το εξωτερικό αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της Ικτίνος παρά την αρνητική συγκυρία που προκάλεσε ο βαρύς χειμώνας.

Ικτίνος: Ανοδικές οι φετινές προοπτικές

Για ανοδικές προοπτικές σε ότι αφορά τις φετινές οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ικτίνος Μάρμαρα κ. Ευάγγελος Χαϊδάς, στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η έγκριση δυνατότητας αγοράς ιδίων μετοχών μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, έως και του 10% του συνολικού αριθμού των τίτλων και σε εύρος τιμών μεταξύ του 0,40 και των 6 ευρώ.

Σχετικά με τη φετινή οικονομική πορεία της Iκτίνος Μάρμαρα, ο κ. Ευάγγελος Χαϊδάς ανέφερε ότι:

«Οι προοπτικές είναι καλύτερες από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι το πρώτο τετράμηνο επηρεάστηκε αρνητικά από τον ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα και άρα από τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στα λατομεία.

Η ζήτηση είναι φέτος ανεβασμένη τόσο στην αγορά της Κίνας που έχει ανακάμψει, όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Άλλωστε, στα λευκά μάρμαρα και τα προϊόντα του Ομίλου παρατηρείται μια στροφή της διεθνούς ζήτησης.  Να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεών μας κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Αντίθετα, στην εγχώρια αγορά, έμφαση δίνουμε κυρίως στα ιδιωτικά έργα, με την Ικτίνος να έχει αποκτήσει ένα ισχυρό brand name σε δουλειές μαρμάρου υψηλής ποιότητας και μεγάλων απαιτήσεων.

Αντίθετα, στασιμότητα επικρατεί τόσο στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και στον τουριστικό τομέα (συμμετοχή σε μεγάλο project που σχεδιάζεται στην Κρήτη). Έτσι, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πέραν των μονάδων που βρίσκονται σε λειτουργία, αρκετά άλλα πάρκα βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδοτήσεώς τους, τα οποία όμως δεν πρόκειται να προχωρήσουν πριν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο εξωτερικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v