Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Βελτιωμένες οι φετινές επιδόσεις

Αύξηση στις πωλήσεις νημάτων σημειώνει φέτος η μονάδα της Ναυπάκτου, τα 2/3 των οποίων κατευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού. Οι προσδοκίες για την πορεία των δύο θυγατρικών της εισηγμένης.

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Βελτιωμένες οι φετινές επιδόσεις

Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές αναμένει η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εισηγμένης κ. Δημήτρη Πολύχρονου που έκανε στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Σε ότι αφορά τη μητρική εταιρεία (παραγωγή νημάτων), είναι φυσικό να έχουμε φέτος μια χρονιά με αυξημένο κύκλο εργασιών, καθώς πέρυσι ήταν μια δοκιμαστική χρονιά για τη μονάδα της Ναυπάκτου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι μέχρι τώρα φετινές πωλήσεις μας ίσως και να έχουν ξεπεράσει σε όγκο τα μεγέθη ολόκληρης της περυσινής χρονιάς.

Η υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου αναμφίβολα έχει βοηθήσει τις ελληνικές παραγωγικές μονάδες, αλλά νομίζω λιγότερο από αυτό που αρχικά περιμέναμε. Περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεών μας κατευθύνονται στο εξωτερικό, ενώ το εργοστάσιο δουλεύει τρεις βάρδιες επί έξι ημέρες την εβδομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της εισηγμένης, προσθέτοντας πως «αν υπάρξει επιπρόσθετη ζήτηση, τότε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε και να την εξυπηρετήσουμε».

Σε ότι αφορά τώρα την πορεία των θυγατρικών εταιρειών:

Πρώτον, το φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να συνεισφέρει φέτος θετικά στα αποτελέσματα, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά όπου τα αποτελέσματά του μειώθηκαν από το αναδρομικό «κούρεμα» απαιτήσεων που είχε επιβληθεί σε όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Και δεύτερον, το εκκοκκιστήριο αναμένεται και σημειώσει και φέτος κάποιο κερδοφόρο αποτέλεσμα, το ύψος του οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v