Ευρωσύμβουλοι: Μείωση κερδών 22% το εξάμηνο

Πτώση 9% και 22%, εμφάνισαν ο τζίρος και τα κέρδη της Ευρωσύμβουλοι το α’ εξάμηνο του 2002. Κατά τη γ.σ της εταιρίας αποφασίστηκε η εξαγορά εταιρικών μεριδίων σε θυγατρικές στην Τσεχία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Ευρωσύμβουλοι: Μείωση κερδών 22% το εξάμηνο
Κάμψη της τάξης του 9% και 22%, αντίστοιχα, σημείωσαν ο κύκλος εργασιών και τα προ φόρων κέρδη της Ευρωσύμβουλοι το α’ εξάμηνο του 2002, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή (23/8) έκτακτη γ.σ.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της γ.σ, η υποχώρηση στον τζίρο οφείλεται στην καθυστερημένη έναρξη υλοποίησης δράσεων του Γ΄ΚΠΣ, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα αύξηση παρουσιάζουν οι δραστηριότητες της εταιρίας στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα το 75% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από υπηρεσίες εκτός Ελλάδας.

Οσον αφορά στη μείωση της κερδοφορίας, όπως επίσης αναφέρθηκε στη γ.σ, οφείλεται αποκλειστικά στις αυξημένες επενδύσεις της εταιρίας, σύμφωνα με το επενδυτικό της σχέδιο.

Παράλληλα, κατά τη γ.σ αποφασίστηκε η εξαγορά εταιριών μεριδίων σε θυγατρικές στην Τσεχία, την Βουλγαρία και τα Σκόπια. Ετσι, η εισηγμένη θα συμμετέχει εφεξής με 40% στη Euroconsultants SRO στην Πράγα, με 36% στην V&K Consultants DΟΟ στα Σκόπια και με 40% στην Euroconsultants AD στη Βουλγαρία, υλοποιώντας αντίστοιχα το επενδυτικό σχέδιό της εταιρείας.

Τέλος, κατά τη γ.σ αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρίας στο Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ενώ ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι Δ. Μαραγκός, Χημικός Μηχανικός, στέλεχος των ΧΒΒΕ και Γιώργος Κουκουζέλης, Οικονομολόγος, στέλεχος της Εθνικής Συμμετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v