Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Ετοιμο το νέο business plan

Περαιτέρω διεθνοποίηση εργασιών και επέκταση δραστηριοτήτων σε εταιρείες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση περιλαμβάνει το νέο business plan της εισηγμένης. Ο ρόλος των νέων επενδυτών και η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ευρωσύμβουλοι: Ετοιμο το νέο business plan

Έτοιμο είναι το νέο business plan των Ευρωσυμβούλων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της εταιρείας, αλλά και επέκταση των δραστηριοτήτων της σε συμβουλευτικές υπηρεσίες εξαγορών, συγχωνεύσεων, αναδιαρθρώσεων και επενδύσεων.

Το νέο business plan φέρει και τη «σφραγίδα» του ξένου στρατηγικού επενδυτή που έχει ήδη αποκτήσει διψήφιο ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Τέτοιου είδους υπηρεσίες εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα υποσχόμενες στην Ελλάδα, λόγω των έντονων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων της χώρας, μετά από μια πολυετή περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνδυασμού των υπηρεσιών που θα προσφέρει η εισηγμένη με το κομμάτι της χρηματοδότησης, το οποίο θα συνδέεται με τους νέους στρατηγικούς επενδυτές της.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, οι νέοι επενδυτές «βλέπουν την εισηγμένη ως ένα παράθυρο προκειμένου να αναλάβουν δουλειές στην Ελλάδα. Οι συνέργειες που ενδεχομένως προκύψουν είναι σημαντικές, καθώς η εταιρεία μπορεί να διευρύνει σε μεγάλο βαθμό το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων υπηρεσιών της, σε τομείς όπως για παράδειγμα οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις και οι επενδυτικές υπηρεσίες».

Στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης, θα τεθεί -μεταξύ άλλων- και το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών.

«Θα ισχύσει το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και το ποσό της έκδοσης δεν θα είναι τόσο μεγάλο. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση και στη θωράκιση της εταιρείας σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας όπως είναι το τρέχον» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v