Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: «Μεγάλες προοπτικές, εάν...»

Για τη δυνατότητα μεγάλης αύξησης του κύκλου εργασιών της εταιρείας σε περίπτωση επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιώργος Κρεμμύδας.

Γενική Εμπορίου: «Μεγάλες προοπτικές, εάν...»

«Παρά την έντονη κρίση που πλήττει την εγχώρια αγορά, καταφέρνουμε τα τελευταία χρόνια να εμφανίζουμε κέρδη και να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα του ισολογισμού μας. Οι επιλογές μας έχουν δικαιωθεί και δεν είναι τυχαίο που από την αρχή του χρόνου διατηρούμε σε γενικές γραμμές το περυσινό επίπεδο των πωλήσεων και το αντίστοιχο ύψος των κερδών» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Κρεμμύδας κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Ωστόσο ο κ. Κρεμμύδας εμφανίστηκε σκεπτικός για την πορεία της εισηγμένης κατά το δεύτερο μισό του 2015, σημειώνοντας τον προβληματισμό του για τις πολιτικές εξελίξεις και εκφράζοντας την ευχή του να υπάρξει τελικά συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ο πρόεδρος της Γενικής Εμπορίου επίσης αναφέρθηκε και σε μια σειρά κινήσεων που έχουν γίνει από την εταιρεία κατά τα τελευταία χρόνια, κινήσεις που κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε πολύ αυξημένα οικονομικά μεγέθη: «Αν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα, η εταιρεία έχει τη δυναμική, την υποδομή, την γκάμα των προϊόντων και κυρίως τα στελέχη έτσι ώστε ακόμη και να πολλαπλασιάσει στο μέλλον το ύψος των πωλήσεών της. Βρισκόμαστε πλέον στο επίπεδο των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας, αν και το περιβάλλον για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολύ δυσμενέστερο».

Ο κ. Κρεμμύδας αναφέρθηκε επίσης:

• Στη συμβολή των εξαγωγών κατά τα τελευταία χρόνια (οι άμεσες και έμμεσες εξαγωγές αντιστοιχούν περίπου στο 30%-35% των συνολικών πωλήσεων) στην διατήρηση του κύκλου εργασιών σε ικανοποιητικά επίπεδα. Γίνονται εξαγωγές κυρίως σε Κύπρο και Βαλκάνια, ενώ αντίθετα η σημαντική προεργασία που έχει γίνει σε χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράκ συναντά εμπόδια λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

• Στη μειωμένη φετινή ροή εργασιών από τους μεγάλους οδικούς άξονες, καθώς και στην ύπαρξη έργων που καθυστερεί η έναρξή τους, αν και είναι απαραίτητα για την ελληνική οικονομία. Από τις εξελίξεις αυτές επηρεάζεται αρνητικά και η Γενική Εμπορίου.

• Στην πολύ υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, ο οποίος δεν αντιμετώπισε ποτέ προβλήματα με τις τράπεζες.

• Στην κερδοφόρο πορεία των δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς αυτά έγιναν με ίδια κεφάλαια και χαμηλότοκη χρηματοδότηση. Πάντως, σήμερα δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα των ΑΠΕ.
Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό θα διανεμηθεί στους μετόχους την 13η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v