Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: Αυξημένος ο όγκος πωλήσεων στο εξάμηνο

Βελτίωση στον όγκο των πωλήσεων και διεύρυνση μεριδίων αγοράς σημειώνει η εισηγμένη κατά το πρώτο εξάμηνο. Θετικές μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές, στο βαθμό που θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Ευρώπης και σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Αφοί Κορδέλλου: Αυξημένος ο όγκος πωλήσεων στο εξάμηνο

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στη διοίκηση της εταιρείας εμπορίας ειδών σιδήρου-χάλυβα Αφοί Κορδέλλου, καθώς σε περίπτωση συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους δανειστές της και ομαλοποίησης της κατάστασης στην οικονομία, τότε ο φετινός κύκλος εργασιών της εισηγμένης θα μπορούσε να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Αυτά δήλωσε στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η πρόεδρος της εισηγμένης κα Ελένης Κορδέλλου, συμπληρώνοντας πως «μετά από έναν διαγραφόμενο πολύ καλό Ιούνιο, ο κύκλος εργασιών του πρώτου φετινού εξαμήνου θα προσεγγίσει τον αντίστοιχο περυσινό και μάλιστα οι πωλήσεις σε όγκο θα είναι ελαφρά αυξημένες. Αυτό φυσικά μεταφράζεται σε νέα διεύρυνση του μεριδίου μας στην αγορά».

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι σχέσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες είναι άριστες και μάλιστα έχει ζητηθεί περίοδος χάριτος στην καταβολή των φετινών καταβολών, προκειμένου το ποσό αυτό να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των εργασιών.

Σύμφωνα με την κα Ελένη Κορδέλλου, «σε διεθνές επίπεδο υπάρχει υπερπαραγωγή με αποτέλεσμα η τάση των τιμών να είναι πτωτική.

Στην Ελλάδα ωστόσο, στο βαθμό που θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους και σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, τότε θα αρχίσουν να υλοποιούνται πολλά από τα έργα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, οι τράπεζες θα ξεκινήσουν και πάλι να χρηματοδοτούν περισσότερο τις κατασκευαστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τα έργα να τρέξουν γρηγορότερα και να διευρυνθεί η πίτα της δικής μας αγοράς μέσα στην επόμενη διετία ή τριετία.

Προφανές είναι πως περισσότερο ωφελημένες από την διεύρυνση της πίτας θα είναι οι πλέον εύρωστες εταιρείες του κλάδου, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v