Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Byte: Τι περιμένει για φέτος, ποια έργα διεκδικεί

Η εταιρεία διεκδικεί έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ, περιμένοντας την εξομάλυνση της γενικότερης κατάστασης προκειμένου να ανεβάσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Τι δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Σπύρος Βυζάντιος.

Byte: Τι περιμένει για φέτος, ποια έργα διεκδικεί

Κύκλο εργασιών κοντά στα επίπεδα του περυσινού αναμένει για φέτος η Byte Computers, σύμφωνα με εκτίμηση που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Σπύρος Βυζάντιος κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Βυζάντιο, η εταιρία σήμερα:

• Υλοποιεί συμβάσεις του δημοσίου ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

• Έχει μειοδοτήσει σε έργα συνολικού ποσού 9 εκατ. ευρώ που δεν έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα.

• Βρίσκεται στο στάδιο της διεκδίκησης συμβάσεων 21,2 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το έργο του ενιαίου ERP των υπουργείων, ύψους 11,3 εκατ. ευρώ.

«Περιμένουμε να υπογραφεί η συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη, προκειμένου να μπει η οικονομία σε μια σειρά, να ηρεμήσουν τα πράγματα και εμείς ως εταιρεία να πάρουμε τα πάνω μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να εστιάζει κυρίως σε εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς αυτές (με τη συνδρομή των υπηρεσιών συντήρησης) αποτελούν το 75%-80% (80% πέρυσι, γύρω στο 75% φέτος) του συνολικού κύκλου εργασιών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας έδωσε έμφαση σε ορισμένα έργα που ανέλαβε και εκτελεί η Byte, μεταξύ των οποίων αυτά της ΔΕΔΔΗΕ και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τέλος, σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση, ο κ. Βυζάντιος ανέφερε: «Το 2014 σημειώσαμε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, το καλύτερο από τότε που η ελληνική οικονομία μπήκε στη φάση της ύφεσης.

Φέτος, η ζήτηση του ιδιωτικού τομέα είναι συγκρατημένη λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί, ενώ το ελληνικό δημόσιο καθυστερεί τις πληρωμές, μεταφέροντας το πρόβλημα της ρευστότητάς του στις εταιρείες.

Εμείς πάντως έχουμε άριστες σχέσεις με τις τράπεζες, δεν έχουμε καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση και συνεχίζουμε να υλοποιούμε κανονικά τις συμβάσεις που έχουμε αναλάβει. Μάλιστα, έχουμε κάνει και προσλήψεις προσωπικού, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων μας».

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v