Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Πλήγμα από τις πολιτικές εξελίξεις

Οι καθυστερήσεις στο μέτωπο του ΕΣΠΑ και η γενικότερη οικονομική-πολιτική συγκυρία στη χώρα, κατάστησαν ανέφικτο τον αρχικό στόχο της Q&R για σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών μέσα στο 2015. Τι δηλώνει η διοίκηση της εισηγμένης.

Q&R: Πλήγμα από τις πολιτικές εξελίξεις

«Είχαμε για φέτος ως αρχικό στόχο κύκλου εργασιών τα 9 εκατ. ευρώ και πράγματι θα μπορούσαμε να πάμε σαφώς καλύτερα από πέρυσι, αν δεν προέκυπτε αυτή η αυξημένη αβεβαιότητα και δεν κωλυσιεργούσαν τα πράγματα στο μέτωπο του ΕΣΠΑ.

Έτσι, στο πρώτο εξάμηνο θα βρεθούμε χαμηλότερα από πέρυσι και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν στο σύνολο του έτους πιάσουμε την επίδοση του 2014. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Καραγιάννης αντιπρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Ο κ. Καραγιάννης ωστόσο σημείωσε πως αν λυθεί το δημοσιονομικό-χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, τότε τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και για την Q&R, η οποία έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξεως των δέκα εκατ. ευρώ, έχει μειοδοτήσει σε συμβάσεις που προσεγγίζουν 3,5-4 εκατ. ευρώ, ενώ διεκδικεί και την ανάληψη πολλών άλλων έργων. «Να μην ξεχνούμε πως τα έργα που υλοποιούμε και διεκδικούμε είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ενώ επίσης θεωρούνται απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε.

Η τρέχουσα συγκυρία έχει οδηγήσει τη διοίκηση της Q&R να παγώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα «μέχρι νεωτέρας», ενώ χωρίς αποτέλεσμα έμεινε και η προσπάθεια επέκτασης της εταιρείας στο εξωτερικό, λόγω των έντονων δυσκολιών που προέκυψαν εξ' αιτίας της γενικότερης κατάστασης στη χώρα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η διοίκηση της Q&R ανέφερε:

• Οι τρέχουσες απαιτήσεις από το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνουν τα πέντε εκατ. ευρώ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον το θετικό καθαρό ταμείο μετατράπηκε σε θετικό καθαρό δανεισμό. Πάντως, η ρευστότητα της εταιρείας παραμένει ισχυρή και οι σχέσεις με τις τράπεζες άριστη.

• Η συνεργασία με τον ΟΤΕ στο project Cosmote Books εξελίσσεται ικανοποιητικά και τα περιθώρια ανάπτυξης σε μακροπρόθεσμη βάση είναι μεγάλα, καθώς το μερίδιο αγοράς του ψηφιακού βιβλίου στην Ελλάδα περιορίζεται στο 0,5%, όταν στις ΗΠΑ κυμαίνεται μεταξύ του 6% και του 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v