Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λανακάμ: Φόβοι για πτώση πωλήσεων το β' εξάμηνο

Οι επιτυχημένες κινήσεις σε Κύπρο και Golden Hall διατήρησαν σταθερές τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου. Προβληματισμό προκαλούν τα τελευταία γεγονότα. Οι εξελίξεις γύρω από τα τέσσερα ακίνητα που διαθέτει η εισηγμένη εταιρεία.

Λανακάμ: Φόβοι για πτώση πωλήσεων το β εξάμηνο

Η εταιρεία παραμένει κεφαλαιακά ισχυρή με ικανοποιητική ρευστότητα και μεγάλη ακίνητη περιουσία, ωστόσο η διοίκησή της δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την πορεία των πωλήσεών το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Στο πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας στο εμπορικό της κομμάτι (ενδύματα) κυμάνθηκαν περίπου στα περυσινά επίπεδα, ωστόσο μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και την επιβολή περιορισμών κεφαλαίου, είναι προβληματισμένος για το πώς θα εξελιχθούν οι πωλήσεις μας το επόμενο μισό του 2015» δήλωσε ο κ. Γιάννης Δαμίγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΝΑΚΑΜ κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

«Προσπαθούμε με τις κινήσεις μας να αναπληρώνουμε τους τζίρους που χάνουμε εξ' αιτίας της γενικότερης υποχώρησης της αγοράς. Για παράδειγμα τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε η λειτουργία καταστήματος λιανικής στο Golden Hall, η πορεία του οποίου εξελίσσεται ικανοποιητικά. Σαφώς θετικά επίσης είναι τα δείγματα από τη συνεργασία που έχουμε συνάψει με εμπορικό κατάστημα στη Λεμεσό της Κύπρου».

Σε ότι αφορά τώρα τα ακίνητα που διαθέτει η εταιρεία, οι τελευταίες εξελίξεις είναι οι παρακάτω:

• Το μεγάλης αξίας ακίνητο της Καλλιθέας έχει απελευθερωθεί πλήρως μετά από «μάχες» που κράτησαν 21 χρόνια(!) και σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παρόλα αυτά, έχουν προκύψει διαδικαστικά προβλήματα από τη Νομαρχία Αττικής. Το ακίνητο βρίσκεται σε πολύ σημαντική θέση και η εταιρεία έχει δεχτεί κατά καιρούς κρούσεις για αξιοποίησή του κυρίως από το χώρο των super markets.

• Η κίνηση της εταιρείας να μετατρέψει το ακίνητο της Κερατέας σε μονάδα παραγωγής σαλιγκαριών σταμάτησε, καθώς από τμήμα του οικοπέδου σχεδιάστηκε να περάσει ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μέρος του οικοπέδου χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη της εταιρείας.

• Γίνονται κινήσεις για την ενοικίαση του ακινήτου στο Ηράκλειο Αττικής.

• Το ακίνητο του Πειραιά ενοικιάζεται, με την ενοικίαση να θεωρείται ως περιορισμένης διάρκειας και χαμηλής απόδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v