Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Με την επαναλειτουργία του ΧΑ η αποκοπή μερίσματος

Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα του 2014, ενημερώνει η Γενική Εμπορίου. Οι ημερομηνίες προσδιορισμού των δικαιούχων και της καταβολής θα ορισθούν αυτόματα μετά από μία και πέντε εργάσιμες ημέρες αντίστοιχα.

Γενική Εμπορίου: Με την επαναλειτουργία του ΧΑ η αποκοπή μερίσματος
Η Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας ενημερώνει τους μετόχους της ότι η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα της χρήσης 2014 καθίσταται αδύνατη στην ορισθείσα ημερομηνία της 6ης Ιουλίου 2015.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 (ΦΕΚ 65Α), η χρονική περίοδος από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, κηρύχθηκε τραπεζική αργία με δυνατότητα σύντμησης ή επιμήκυνσης, καταλαμβάνοντας και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ως εκ τούτου, η εταιρία ενημερώνει ότι η αποκοπή θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την λήξη της ανωτέρω αργίας, είτε αυτή ισχύσει ως έχει είτε παραταθεί.

Παράλληλα, οι ημερομηνίες προσδιορισμού των δικαιούχων και της καταβολής του μερίσματος, θα ορισθούν αυτόματα μετά από μία και πέντε εργάσιμες ημέρες αντίστοιχα, εκείνης της αποκοπής. Σε περίπτωση που κάποια από τις ημερομηνίες αυτές συμπέσει με αργία, θα μετατεθεί στην αμέσως πρώτη εργάσιμη ημερομηνία.

Για τις νέες ημερομηνίες προσδιορισμού των δικαιούχων και της καταβολής του μερίσματος, η εταιρία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση της όταν παύσει η ισχύς του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 17ης Ιουνίου 2015 και την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο των διατάξεων των παρ. 4.1.3.4. και 5.2. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχετικά με το μέρισμα της χρήσης 2014, ορίσθηκαν τα εξής:

- Ημέρα αποκοπής του σχετικού δικαιώματος ορίστηκε η Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015.

- Δικαιούχοι του μερίσματος της χρήσης 2014 είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τρίτη 07 Ιουλίου 2015.

- Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v