Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα κέρδη για τη Μοτοδυναμική

Με ικανοποιητική ρευστότητα και αρκετά αποθέματα βρήκε τη Μοτοδυναμική η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στη χώρα. Κερδοφόρα τα αποτελέσματα της εισηγμένης κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο.

Επιστροφή στα κέρδη για τη Μοτοδυναμική

Την επιστροφή της εισηγμένης εταιρείας σε κερδοφόρο πορεία σηματοδοτούν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Μοτοδυναμικής, καθώς:

• Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 35,5%, από τα 17,9 στα 24,2 εκατ. ευρώ.
• Τα καθαρά αποτελέσματα από ζημία 416 χιλ. διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 215 χιλ. ευρώ.
• Τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου του 2015 αυξήθηκαν στα 7,94 εκατ. ευρώ.
• Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του εξαμήνου ήταν θετικές και υπερέβησαν τα δύο εκατ. ευρώ (+2,54 εκατ. οι λειτουργικές, -458 χιλ. οι επενδυτικές).

Σύμφωνα με διοίκηση της Μοτοδυναμικής, «οι τρέχουσες εξελίξεις που εκφράστηκαν με την επιβολή περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων είναι παράγων αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, έχοντας αρνητική ενδεχομένως επίπτωση στο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τα ανωτέρω ενδέχεται να έχουν επίδραση στην ρευστότητα της εταιρείας, λόγω της αύξησης του πιστωτικού κινδύνου από τους πελάτες της εταιρείας, χωρίς αυτό να μπορεί να εκτιμηθεί στο παρόν στάδιο.

Ωστόσο, παρά τις γενικότερες αρνητικές οικονομικές συνθήκες, η εταιρεία κατά την ημερομηνία αναφοράς των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων, διατηρεί ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια, κερδοφορία, ρευστότητα και ικανοποιεί όλους τους όρους που έχουν τεθεί σε συμβάσεις δανείων και μάλιστα εν μέσω κρίσης έγιναν ανανεώσεις δανειακών συμβάσεων με τους ίδιους ακριβώς όρους.

Έχει επίσης όγκο αποθεμάτων που καλύπτει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα τις ανάγκες της χωρίς να προβεί σε νέες εισαγωγές από τους βασικούς της προμηθευτές.

Για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων που ενδεχομένως θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία εντοπισμού και αξιολόγησης, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της οποιασδήποτε αρνητικής επίδρασης στο ελάχιστο και στην διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της.

Για τις ελληνικές εταιρείες ο φορολογικός συντελεστής που ίσχυε και εφαρμόστηκε την 30/06/2015 ήταν 26%. Ο εν λόγω συντελεστής σύμφωνα με τον νόμο 4334/15, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή και τέθηκε σε ισχύ την 21/07/2015, ανέρχεται πλέον σε 29%. Το γεγονός αυτό δεν έχει αρνητική επίδραση στην οικονομική θέση και στα αποτελέσματα εταιρείας και Ομίλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v