Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Ανοδικό και το β΄ τρίμηνο 2007

Παραμένουν ανοδικές οι τάσεις για τα μεγέθη της πλεκτοβιομηχανίας Μινέρβα και στο εξάμηνο της χρήσης, ωστόσο δεν θα είναι ανάλογες με εκείνες του πρώτου τριμήνου. Εκτιμάται ότι για την τρέχουσα χρήση ο κύκλος εργασιών θα παρουσιάσει αύξηση 8% με ανάλογη αύξηση της κερδοφορίας.

Μινέρβα: Ανοδικό και το β΄ τρίμηνο 2007
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Παραμένουν ανοδικές οι τάσεις για τα μεγέθη της πλεκτοβιομηχανίας Μινέρβα και στο εξάμηνο της χρήσης, ωστόσο δεν θα είναι ανάλογες με εκείνες του πρώτου τριμήνου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση της εταιρείας, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις τις οποίες έχει διατυπώσει για την αύξηση του κύκλου εργασιών στο σύνολο της χρήσης.

Στο πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της εισηγμένης σε ενοποιημένο επίπεδο κατέγραψαν αύξηση κατά 30,1% και τα κέρδη μετά από φόρους κατά 86,9%.

Σε εταιρικό επίπεδο ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 26,6% και τα κέρδη μετά φόρων κατά 78,2%. Στο εξάμηνο της χρήσης, με βάση τα προσωρινά στοιχεία, η αύξηση των πωλήσεων της Μινέρβα θα είναι κάτω του 26%, αλλά θα διατηρηθεί η ανοδική τάση.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2007 θα παρουσιάσει αύξηση κατά 8% με ανάλογη αύξηση της κερδοφορίας.

Αναλύοντας περαιτέρω τον τζίρο της Μινέρβα, το μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από τις πωλήσεις εσωτερικού, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν οι εξαγωγές. Η σχέση αυτή παραμένει ίδια και φέτος όπως και στην προηγούμενη χρήση.

--- Στόχος το εξωτερικό

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εξαγωγική δραστηριότητά της η διοίκηση της Μινέρβα σχεδιάζει εντός του δεύτερου εξαμήνου το άνοιγμα καταστημάτων στο εξωτερικό, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και στην έκθεση απολογισμού που παρουσιάστηκε στους μετόχους στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Η Μινέρβα ενδιαφέρεται να ανοίξει καταστήματα τόσο σε βαλκανικές χώρες όσο και στην Ε.Ε., αρχής γενομένης από τη Ρουμανία. Στη συγκεκριμένη χώρα η Μινέρβα διαθέτει τη θυγατρική παραγωγική εταιρεία Minco Romania, ενώ αντίθετα στη Βουλγαρία έχει αναθέσει φασόν την παραγωγή ορισμένων σειρών από προϊόντα της.

Συγκεκριμένες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τον επόμενο μήνα. Η διοίκηση της Μινέρβα, εξάλλου, προχωρά στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου 2 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση ισόποσων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v