Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Αύξηση 19,9% στις πωλήσεις εξαμήνου

Αύξηση πωλήσεων σε όμιλο και μητρική, αλλά διατήρηση των ζημιών, ανακοίνωσε για το α' εξάμηνο ο Αλουμύλ, η οποία σημειώνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν πρόσθετες προβλέψεις για την κάλυψη επισφαλών απαιτήσεων.

Αλουμύλ: Αύξηση 19,9% στις πωλήσεις εξαμήνου

Αύξηση των πωλήσεων κατά 19,9%, στα 94,0 εκατ. ευρώ έναντι 78,4 εκατ. ευρώ τoυ αντίστοιχου εξαμήνου του 2014, ανακοίνωσε για το α' εξάμηνο του 2015 η Αλουμύλ. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 17,9 εκατ. ευρώ, έναντι 14,5 εκατ. ευρώ του 2014, σημειώνοντας αύξηση 23,4%. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ, του 2014, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 46,2 %. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν στα 7,0 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,8 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση ζημιών κατά 3,7%. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα μείον 6,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,5 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας μείωση ζημιών κατά 3,9%.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις στο 6μηνο του 2015 αυξήθηκαν κατά 13,7%, στα 54,7 εκατ. ευρώ, έναντι 48,1 εκατ. ευρώ του 2014. Οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 8,4 εκατ. ευρώ περίπου, αυξημένες σε σχέση με το 2014 (ζημίες 7,5 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα μείον 7,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,2 εκατ. ευρώ του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση ζημιών κατά 2,6%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση συνεχίζετε, με συνέπεια την ασθενική διεθνή ζήτηση, ιδιαιτέρως στις αγορές των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου και την κάμψη της ζήτησης του βιομηχανικού προφίλ στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ελλάδα η συνεχιζόμενη δημοσιονομική κρίση και οι δυσοίωνες προοπτικές για την ομαλή επίλυση της κρίσης χρέους που ταλανίζει την χώρα (αλλά και γενικότερα την Ευρωζώνη) έχει ως συνέπεια την παρατεινόμενη πτώση της εγχώριας κατασκευαστικής και επισκευαστικής δραστηριότητας.

Παρόλα αυτά η Μητρική Εταιρία και ο Όμιλος συνεχίζει την προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας στη Ρωσία, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική καθώς επίσης και στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Νοτιοανατολική και Δυτική Ευρώπη καθώς και στη Μέση Ανατολή.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρουσιάζετε αύξηση του κύκλου εργασιών και των μικτών κερδών (για τον Όμιλο) συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών του αλουμινίου διεθνώς σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Οι ποσότητες πώλησης κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με τη συγκρίσιμη περίοδο. Ο Όμιλος όπως και η Εταιρία εξακολουθούν να παρουσιάζουν ζημιές, τόσο στα αποτελέσματα προ φόρων όσο και στα καθαρά αποτελέσματα, ως συνέπεια των ανωτέρω γεγονότων τα οποία οδηγούν σε πτώση της ζήτησης αλλά και σε ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων προβλέψεων για την κάλυψη επισφαλών απαιτήσεων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v