Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άρση επιτήρησης

Σύμφωνα με την εισηγμένη η τραπεζική αργία και τα capital controls ανέστειλαν τη διαδικασία αναχρηματοδότησης του τραπεζικού δανεισμού της, η οποία θα διαμόρφωνε τις συνθήκες σταδιακής άρση της επιτήρησης για τις μετοχές της.

Yalco: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άρση επιτήρησης
Η εταιρία Yalco ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για άρση των μετοχών της από την κατηγορία της επιτήρησης όπου εντάχθηκαν από την Παρασκευή 08.04.2011, με απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη συνεδρίαση της 07.04.2011.

Όπως σημειώνει η εισηγμένη, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες της διοίκησης τόσο για τη σταδιακή ανάπτυξη των πωλήσεων, όσο και τη βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι τα γεγονότα του Ιουνίου (Τραπεζική Αργία, Capital controls) συντέλεσαν στο να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία αναχρηματοδότησης του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας, η οποία και τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις θα μετέτρεπε σε μεσομακροπρόθεσμες και θα περιόριζε σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος, στοιχεία που θα διαμόρφωναν συνθήκες σταδιακής επανένταξής των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία που ανήκει.

Η διοίκηση της εισηγμένης πιστεύει ότι σύντομα οι έκτακτες καταστάσεις που δημιουργηθήκαν θα ξεπερασθούν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωσή του τραπεζικού δανεισμού και να δημιουργηθούν συνθήκες εκ νέου ανάκαμψης των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v