Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κινητικότητα στο ιδιοκτησιακό

Θέμα λίγων εβδομάδων φαίνεται να είναι η οριστική κατάληξη των συζητήσεων για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο ERGO. Ικανοποίηση στη διοίκηση από την πορεία του α' εξαμήνου. Ανοιχτό το ύψος του τιμήματος.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Κινητικότητα στο ιδιοκτησιακό

«Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι μήνας κινητικότητας και πιθανά οριστικοποίησης των διαδικασιών της μεταβίβασης των μετοχών», φαίνεται να υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον σύλλογο εργαζομένων της εταιρίας, ενώ -σύμφωνα πάντοτε με τη συνδικαλιστική ανακοίνωση- «την ίδια σχεδόν απάντηση έδωσε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος του μετόχου».

Πέραν του καυτού ιδιοκτησιακού ζητήματος της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου δώδεκα μήνες, η διοίκηση της εταιρίας φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με τα οποία η κερδοφορία αυξήθηκε κατά 13,3%, (στα 11,1 εκατ. ευρώ), ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέβηκαν κατά 12,35% (διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. ευρώ).

Ανοιχτό βέβαια παραμένει το ζήτημα του τιμήματος της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλο ERGO, καθώς στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε πέρυσι ο πωλητής (Τράπεζα Πειραιώς) αναφερόταν ότι «το τίμημα των 90,1 εκατ. ευρώ υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας», με τον σύλλογο εργαζομένων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής να σημειώνει πως «εκτιμούμε ότι η θετική μεταβολή της κερδοφορίας και η πιθανή μηδενική ανάγκη σε νέα εποπτικά κεφάλαια θα αναπροσαρμόσει το τίμημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v