Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδο πωλήσεων και κέρδη «έγραψε» η CPI

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της CPI ήταν θετικές και υπερέβησαν το 1,1 εκατ., περιορίζοντας ισόποσα το ύψος του καθαρού δανεισμού της εταιρείας. Πώς βλέπει τις προοπτικές της νέας χρήσης η εισηγμένη.

Άνοδο πωλήσεων και κέρδη «έγραψε» η CPI

Μικρή άνοδο κύκλου εργασιών, κερδοφόρο αποτέλεσμα και σημαντικά ελεύθερες ταμειακές ροές σημείωσε η CPI κατά την ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2015.

Ειδικότερα:

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2%, από τα 14,28 στα 14,57 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 903 χιλ. ευρώ (έναντι 1,069 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση).

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 27 χιλ. έναντι 114 χιλ. ευρώ.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές και υπερέβησαν το 1,1 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι ισόποσα το ύψος του καθαρού δανεισμού της εταιρείας.

Σχετικά με τις προοπτικές της CPI, η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει: «Κατά τη διανυθείσα χρήση η εταιρεία επικέντρωσε, το ενδιαφέρον της στη διατήρηση των εσόδων από την πώληση των προϊόντων που θεωρεί στρατηγικά και από την παροχή υπηρεσιών μειώνοντας κατά το μέγιστο δυνατόν τον πιστωτικό κίνδυνο.

Η διοίκηση της εταιρείας, για την επόμενη χρήση, στοχεύει στην συνέχιση των προσπαθειών της στην ίδια κατεύθυνση και την εστίασή της προς τις ίδιες αγορές επιδιώκοντας αύξηση του μεριδίου της σε αυτές, ενώ θα συνεχίσει τις λελογισμένες επενδύσεις της στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς της ψηφιοποίησης και διαχείρισης εγγράφων.

Οι σημερινές συνθήκες της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώθηκαν από τον Ιούλιο του 2015, δεν επιτρέπουν να γίνουν αξιόπιστες και αντικειμενικές προβλέψεις. Η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτύχει θετικό πρόσημο στη διανυόμενη χρήση».

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v