Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Eτοιμη «εδώ και τώρα» για το Solvency II

Αλματώδη άνοδο οικονομικών επιδόσεων προβλέπει το Business Plan της περιόδου 2015-2019, με την εισηγμένη εταιρεία να υπερκαλύπτει από τώρα τις απαιτήσεις του Solvency II. Τι δήλωσαν οι κ.κ. Γωργακόπουλος, Χαλκιόπουλος, Βερζοβίτης και Γκοτζαγιώργης.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Eτοιμη «εδώ και τώρα» για το Solvency II

Πλήρως έτοιμη για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του Solvency II από την αρχή του 2016 είναι η Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως τόνισε σε χθεσινή της εκδήλωση η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία, η οποία παρουσίασε και τον φιλόδοξο σχεδιασμό της για την περίοδο 2015-2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα 38χρονα γενέθλια της εταιρείας, που έχουν συνοδευτεί από 37 κερδοφόρες χρήσεις, από μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου παραγωγής 25% και από αύξηση παραγωγής 44,9% κατά την πενταετία της οικονομικής κρίσης, όταν κατά την ίδια περίοδο η αγορά έχει καταγράψει απώλειες 31%.

Σημείωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι από τις ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες που κάλυψε χωρίς αύξηση κεφαλαίου τις επιπτώσεις του PSI και μάλιστα μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ενώ επίσης μοίρασε στην πενταετία της κρίσης μπόνους σε δίκτυο και προσωπικό άνω των 5 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι η θέση που έλαβε ο κ. Γεωργακόπουλος σε ό,τι αφορά στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Πίστης και δικτύου, τονίζοντας πως «ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι αναντικατάστατος φορέας παροχής υπηρεσιών και σ' αυτόν έχουμε βασίσει την ανάπτυξή μας. Το internet δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον ασφαλιστικό σύμβουλο».

Ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης κ. Νίκος Χαλκιόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία προετοιμάζεται εδώ και μια πενταετία για το περιβάλλον Solvency II, αντιμετωπίζοντάς το ως «ευκαιρία για βελτίωση της λειτουργίας, για την περαιτέρω βελτίωση της φερεγγυότητας και της διαφάνειας». Πρόσθεσε επίσης πως «είμαστε ήδη έτοιμοι και δεν περιμένουμε να τηρήσουμε τη φερεγγυότητα του Solvency II με ένα χρόνο καθυστέρηση». Ειδικότερα, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας SCR (κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας) βρίσκεται στο 124%, όταν το όριο του Solvency II είναι το 100%. Προβλέπεται μάλιστα να γίνουν και άλλες κινήσεις, προκειμένου ο συγκεκριμένος δείκτης να ανεβεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών κ. Στέφανος Βερζοβίτης προχώρησε σε εκτιμήσεις για τη φετινή πορεία της εταιρείας, όπου παρά τις αρνητικές επιπτώσεις από τα capital controls, η συνολική παραγωγή θα ανέβει κατά 1,5% (έναντι -4% για το σύνολο της αγοράς), η παραγωγή των γενικών κλάδων κατά 0,8% (-10% για την αγορά) και του κλάδου ζωής κατά 6,2% (+3% για τον κλάδο).

Η φετινή παραγωγή θα κυμανθεί γύρω στα 173 εκατ. ευρώ (83 εκατ. ο κλάδος αυτοκινήτου, 41 εκατ. οι κλάδοι ζωής και 46 εκατ. οι λοιποί κλάδοι γενικών ασφαλειών). Επίσης, τονίστηκε η πολύ υψηλή πιστοληπτική διαβάθμιση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας που αξιολογείται με AA-. Επιπλέον, αξιοσημείωτα στοιχεία είναι πως οι εισπράξεις κατά την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων δεν επηρεάστηκαν σημαντικά, όπως επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η δυνατότητα είσπραξης των ασφαλίστρων μέσω πιστωτικής κάρτας και άτοκων δόσεων δώδεκα μηνών.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο επιχειρησιακό σχέδιο 2015-2019, ο κ. Βερζοβίτης αναφέρθηκε για το 2019 στους παρακάτω στόχους: Παραγωγή 230 εκατ. (από 170 εκατ. το 2015), κέρδη προ φόρων 27,2 εκατ. ευρώ (από 15 εκατ. το 2014), ίδια κεφάλαια 155 εκατ. (από 70 εκατ. το 2014), δείκτη φερεγγυότητας MCR (κάλυψης ελάχιστου εγγυημένου περιθωρίου) 412% (από 246% σήμερα) και δείκτη SCR (κάλυψης απαιτούμενου περιθωρίου) 192% (από 124% σήμερα).

Τέλος, ο κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, διευθυντής marketing της Ευρωπαϊκής Πίστης, αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των προϊόντων της εταιρείας, δίνοντας έμφαση στον «Ασφαλιστικό Γονέα» και φυσικά στο «Ιδιωτικό Σύστημα Ασφάλισης», που σύμφωνα με τον κ. Γκοτζαγεώργη «αποτελεί μακράν την καλύτερη λύση από κάθε άλλη, από πλευράς κόστους, πληρότητας και ποιότητας παροχών και ελευθεριών επιλογής».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v