Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Αύξηση 19,6% στα κέρδη 6μηνου 2007

Tα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Μοτοδυναμική παρουσίασαν αύξηση 19,6% στο εξάμηνο του 2007 και ανήλθαν σε 2.25 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 49 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 2,3%.

Μοτοδυναμική: Αύξηση 19,6% στα κέρδη 6μηνου 2007
Η Διοίκηση του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. ανακοινώνοντας τις Οικονομικές Καταστάσεις του Α Εξαμήνου 2007, οι οποίες έχουν συνταχθεί και δημοσιεύονται σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), επισημαίνει τα ακόλουθα:

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 48,2 εκατ. ευρώ το Α Εξάμηνο 2007, παρουσιάζοντας άνοδο κατά μία περίπου ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3.4 εκατ.ευρώ, μειωμένα κατά 5,5% σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο.

Τα κέρδη μετά από φόρους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο, ανερχόμενα σε 2.2 εκατ. ευρώ. Η οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών της μητρικής οφείλεται καταρχήν στον εντεινόμενο ανταγωνισμό στην αγορά δικύκλων, αλλά και σε καθυστερήσεις αφίξεων εμπορικών μοντέλων δικύκλων.

Σε επίπεδο Ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά το Α Εξάμηνο του 2007 ανήλθε σε 49 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 2,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3.6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,9% συγκρινόμενα με το περυσινό εξάμηνο.

Tα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 21,4% ανερχόμενα σε 2.27 εκατ. ευρώ.

Tα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασαν αύξηση 19,6% και ανήλθαν σε 2.25 εκατ. ευρώ.

Η συνεχής άνοδος του κύκλου εργασιών των θυγατρικών στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, καθώς και η σημαντική βελτίωση που παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους, επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής της Εταιρείας για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v