Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άδεια χέρια έφυγαν από τον Αλεξιάδη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Ο Τρ. Αλεξιάδης, σύμφωνα με εκπροσώπους της ομοσπονδίας πρακτόρων ζήτησε πρόσθετα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει η τελευταία για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει το δημόσιο από την επιβολή πρόσθετης φορολογίας

Με άδεια χέρια έφυγαν από τον Αλεξιάδη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Με άδεια χέρια έφυγαν οι εκπρόσωποι των πρακτόρων του ΟΠΑΠ από τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Αλεξιάδης, σύμφωνα με εκπροσώπους της ομοσπονδίας πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) ζήτησε πρόσθετα στοιχεία από τα οποία θα επιβεβαιώνονται όσα υποστηρίζει η τελευταία για τις αρνητικές επιπτώσεις και τα πενιχρά έσοδα που θα έχει το δημόσιο από την επιβολή πρόσθετης φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια.

Η διοίκηση της ΠΟΕΠΠΠ επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη τύπου σύμφωνα με τα οποία τυχόν πρόσθετη φορολογία θα οδηγήσει σε μείωση των κρατικών εσόδων και όχι στην αύξηση που προσδοκά η κυβέρνηση ώστε να τη χρησιμοποιήσει ως «αντίβαρο» στη μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Οι πράκτορες είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Όπως είπαν οι πράκτορες, η επιβολή τέλους δεν θα επιφέρει τα αναμενόμενα έσοδα και εξέφρασαν την απορία αναφορικά με το γιατί η κυβέρνηση δεν στρέφεται στο κυνήγι κατά του παράνομου τζόγου.

Εκτίμησαν ότι η επιβολή τέλους θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου, αφού δεν θα γίνεται «ανακύκλωση» στοιχήματος και εν τέλει θα έχει αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε έως και 1.000 πρακτορεία.

Ο κ. Κυριάκος Τοπτσίδης, Πρόεδρος ΠΟΕΠΠΠ δήλωσε:

«Είναι εφιάλτης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι οι παίκτες θα οδηγηθούν στον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».

Ο κ. Γιώργος Πουλημάς, Πρόεδρος Πρακτόρων Αττικής υποστήριξε:

«Σκέφτηκαν οι φωστήρες πως 4 δισ. στήλες επί 0,05 ευρώ θα αποδώσουν 200 εκατ. Δεν είναι έτσι γιατί πάνω από το μισό των στηλών είναι η επανεπένδυση των κερδών, η λεγόμενη ανακύκλωση. Αν επιβληθεί ο φόρος, ο παίκτης του ΚΙΝΟ θα δίνει στο κράτος κάθε πέντε λεπτά που είναι οι κληρώσεις το 10% του τζίρου του. Οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι πράκτορες. Οτιδήποτε επηρεάζει τον τζίρο, οδηγεί στο κλείσιμο των πρακτορείων. 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013. Επί τέσσερις μήνες εφαρμόστηκε το μέτρο της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών με τελικό αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ και όχι την αύξησή τους! Δεν αντέχουμε άλλο. Το 2010 λειτουργούσαν 5.500 πρακτορεία, τώρα 4.500 και σε έξι μήνες αν μπει ο φόρος θα μείνουν 3.000 σε όλη την Ελλάδα.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζόμαστε και για νομικές ενέργειες. Τα 6 δισεκατομμύρια του παράνομου τζόγου, αν παταχθεί, μπορούν πολύ εύκολα να φέρουν έσοδα της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω της νόμιμης αγοράς. Αν μπει τέλος στο ΚΙΝΟ οι παίκτες θα παίζουν ΚΕΝΟ που παρέχουν οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν προσωρινή άδεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v