ΣΩΛΚ: Ανέλαβε έργο προμήθειας σωληνών για τον TAP

Το συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια σχεδόν 270.000 τόνων σωληνών, περίπου 495 χλμ. για το τμήμα του αγωγού που θα διέλθει από την Ελλάδα.

ΣΩΛΚ: Ανέλαβε έργο προμήθειας σωληνών για τον TAP
Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανακοινώνει την ανάθεση από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) της σύμβασης προμήθειας σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, μήκους περίπου 495 χλμ., για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ελλάδα.

Η σύμβαση αφορά συνολικά σε περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων, διαμέτρου 48'', και απονεμήθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με την ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel, έναν εκ των μεγαλύτερων προμηθευτών χάλυβα παγκοσμίως, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού και αυστηρής διαδικασίας επιλογής. Οι παραδόσεις των σωλήνων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017.

Η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως. Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προοπτικές και για τις επόμενες χρήσεις, ενώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου της εταιρίας για τη συμμετοχή της στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δεδομένης της σημασίας, του μεγέθους και της διάρκειας υλοποίησης του αναληφθέντος έργου, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στις θετικές συνέπειες που αναμένεται να έχει αφενός για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θίσβης, Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας, και αφετέρου στην υψηλή προστιθέμενη αξία που αναμένεται να προσδώσει στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro2day.gr, από τις 10/11 σε άρθρο του με τίτλο «Στις κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ "κλειδώνει" ο ελληνικός ΤΑΡ», ανέφερε ότι τα Σωληνουργεία Κορίνθου του ομίλου Βιοχάλκο βρίσκονται κοντά στην ανάληψη του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v