Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινέρβα: Μείωση κερδών κατά 35% το α΄ εξάμηνο

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,2% παρουσίασε η εταιρία MINERVA κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Ωστόσο, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 35%.

Μινέρβα: Μείωση κερδών κατά 35% το α΄ εξάμηνο
Κατά 362 χιλ. ευρώ ή 4,2% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρίας MINERVA το πρώτο εξάμηνο του 2002, συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001.

Η αύξηση αυτή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανανκοίνωση, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών, η οποία άγγιξε το ποσοστό αύξησης 80%, κατά το τρέχον διάστημα του 2002. Αντίθετα, τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά το ποσό των 157 χιλ. ευρώ ή 35%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία δεν έκανε αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου της το πρώτο εξάμηνο του 2002. Τα ανόργανα έξοδα, αυξήθηκαν εξαιτίας καταστροφής αποθεμάτων υλικών, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω κατάργησης κωδικών προϊόντων για την παραγωγή των οποίων αναλωνόταν.

Τα αποτελέσματα έχουν ήδη βελτιωθεί και ως προς τις πωλήσεις και ως προς τα μικτά κέρδη, διότι έχουν εκλείψει παράγοντες επιβαρυντικοί του κόστους πωληθέντων.

Επίσης, τα νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν στην αγορά έχουν πολύ καλή πορεία και τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου θα είναι η απόδειξη. Οι εξαγωγές εισπράττουν ήδη τα οφέλη της επένδυσης της εταιρίας στη Ρουμανία και αρχίζουν να δίνουν νούμερα. Με την ολοκλήρωση της επέκτασης των εγκαταστάσεων της θυγατρικής κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2002, η παραγωγική δυνατότητα θα μπορεί να καλύπτει την αυξημένη ζήτηση.

Τέλος, η διοίκηση της MINERVA εκτιμά ότι το ύψος των ετήσιων πωλήσεων θα είναι στα 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρία έχει πλέον στόχο την άνοδο της κερδοφορίας, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα αναδιοργάνωσης ως προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v