Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ζημιές έναντι κερδών στο εξάμηνο

Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της Ελινόιλ για το εξάμηνο του 2007 διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,372 εκατ. ευρώ από κέρδη 0,968 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Ζημιές έναντι κερδών στο εξάμηνο
Ενίσχυση των πωλήσεων και των μικτών κερδών εμφάνισε η Ελινόιλ κατά τη χρήση του α’ εξαμήνου 2007.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 269,1 εκ. ευρώ έναντι 259,7 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% και τα μικτά κέρδη 20,1 εκ. έναντι 19,4 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 3,5%.

Παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα προ φόρων ανήλθε σε ζημιά 1,3 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,570 εκατ. ευρώ. Το μετά φόρων αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 1,447 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,136 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στον όμιλο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 269,1 εκατ. ευρώ από 261,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο του 2006, αυξημένος κατά 2,8%. Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της Ελινόιλ για το εξάμηνο του 2007 διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,372 εκατ. ευρώ από κέρδη 0,968 εκατ. ευρώ πέρυσι.



Να σημειωθεί ότι οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν τα αποτελέσματα είναι οι πρόσθετες λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι αποσβέσεις και οι τόκοι που συνδέονται άμεσα με τις σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές που υλοποίησε η εταιρία κατά τα τελευταία δύο χρόνια με την αγορά εγκατάστασης καυσίμων στο Βόλο, τον εκσυγχρονισμό του στόλου των βυτιοφόρων της αλλά και της εταιρικής εικόνας των πρατηρίων της και τέλος τη ναύλωση δύο νέων υπερσύγχρονων δεξαμενοπλοίων για την εξυπηρέτηση του νησιωτικού δικτύου, επενδυτικές κινήσεις οι οποίες ακόμη δεν έχουν αποδώσει πλήρως αλλά τα πρώτα αποτελέσματα τους ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται καθώς κατά το εξάμηνο του 2007 προστέθηκαν δύο νέες μαρίνες αλλά και 40 νέα πρατήρια στο εταιρικό δίκτυο το οποίο πλέον αριθμεί τα 492.

Η εταιρία, διατηρώντας σταθερή τη στρατηγική ανάπτυξης που έχει, θα συνεχίσει την επέκταση του δικτύου πρατηρίων της ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητες τις σε τομείς αιχμής όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, η εξυπηρέτηση της βιομηχανίας με καύσιμα και λιπαντικά και της ποντοπόρου ναυτιλίας με λιπαντικά, ως πρόσθετες πηγές εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v