Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Αίτηση για άδεια λειτουργίας μητροπολιτικού υδατοδρομίου

Το υδατοδρόμιο θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από όσες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

ΟΛΘ: Αίτηση για άδεια λειτουργίας μητροπολιτικού υδατοδρομίου

Τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου σχεδιάζει η εταιρεία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ", που ήδη κατέθεσε αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας, με στόχο να "προλάβει" την επόμενη τουριστική περίοδο.

Το υδατοδρόμιο θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από όσες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Έτσι θα ενισχυθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά κυρίως με τα νησιά.

"Η διοίκηση της εταιρίας υπέβαλε έγκαιρα το φάκελο, προκειμένου να προλάβει η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ως προορισμός για υδροπλάνα στην ερχόμενη τουριστική περίοδο (2016). Aνάδοχος και υπεύθυνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας αδειοδότησης υδατοδρομίου στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η εταιρεία Hellenic Seaplanes" υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την ΟΛΘ ΑΕ, τα υδατοδρόμια της Βορείου Ελλάδας, με κεντρικό αυτό της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό δίκτυο αναχωρήσεων και αφίξεων από και προς το Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και γειτονικές χώρες, με σκοπό τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στον τελικό προορισμό τους. Η ύπαρξη τελωνείου στο λιμάνι δίνει την ευελιξία στο υδατοδρόμιο να επεκτείνει τη δραστηριότητα του ώστε να μπορεί να υποδέχεται και διεθνείς πτήσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v