Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλητήριο για το Hilton της Αθήνας

Ξεκίνησε η διερεύνηση ενδιαφέροντος για Hilton με αρωγό τη Citigroup, που αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου πώλησης. Πληροφορίες μιλούν για ενδιαφέρον από μεγάλα private equity funds.

Πωλητήριο για το Hilton της Αθήνας

Τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton (Ιονική Ξενοδοχειακή) ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank.

Στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι η τράπεζα ανέθεσε στη Citigroup καθήκοντα συμβούλου πώλησης και η τελευταία έχει ξεκινήσει ήδη τη διερεύνηση ενδιαφερόμενων αγοραστών. Αρχικό ενδιαφέρον, μάλιστα, εκδηλώνεται από αρκετά μεγάλα private equity funds.

Το ξενοδοχείο Hilton Athens ανήκει στην εταιρεία «Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις» του ομίλου Alpha Βank, ιδρύθηκε το 1957 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 16/5/1988.

Το Hilton της Αθήνας θεωρείται «εμβληματική επιχείρηση του τουρισμού μας καθώς ήταν το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που εντάχθηκε σε διεθνή αλυσίδα, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο εισόδου και άλλων διεθνών αλυσίδων στη χώρα μας. 

Στη μονάδα υλοποιήθηκε εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ τρίμηνο του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης προστέθηκε στο ξενοδοχείο νέα πτέρυγα 84 δωματίων, με αποτέλεσμα η συνολική του δυναμικότητα να αυξηθεί σε 506 δωμάτια και σουίτες.

Το 2014 έντονη φημολογία έφερε τη διοίκηση της Alpha Bank να βρίσκεται μια ανάσα από την πώληση του ξενοδοχείου στον ισχυρό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, η διαπραγμάτευση γινόταν για ένα τίμημα που έφθανε τα 100 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία, τότε, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v