Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Προς εξαγορά παραγωγικής μονάδας πλαστικών στην Πολωνία

Μετά από μπαράζ εξαγορών σημάτων καταναλωτικών ειδών σε ΝΑ Ευρώπη και Ελλάδα, ο ελληνικός πολυεθνικός όμιλος εξετάζει την εξαγορά παραγωγικής μονάδας. Επιχειρεί είσοδο και στην αγορά private label προϊόντων.

Σαράντης: Προς εξαγορά παραγωγικής μονάδας πλαστικών στην Πολωνία

Στην εξαγορά παραγωγικής εταιρίας πλαστικών στην Πολωνία προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Σαράντη, ολοκληρώνοντας το επενδυτικό του πλάνο για το 2015.

Η κίνηση αφορά στην προσάρτηση μονάδας που ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικής σακούλας (προϊόν που αποτελεί σημαντικό μέρος της γκάμας του ιδιοπαραγώμενου brand Sanitas) και η οποία επιπλέον διαθέτει ευρύ πελατολόγιο όσον αφορά στην προμήθεια private label προϊόντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπό εξαγορά εταιρία πέραν της εξυπηρέτησης της πολωνικής αγοράς δραστηριοποιείται επίσης εξαγωγικά διαθέτοντας συμβόλαια στη Δυτική Ευρώπη.

Η παραπάνω εξαγορά, εφόσον ολοκληρωθεί, σηματοδοτεί τη διείσδυση του ελληνικού πολυεθνικού ομίλου σε μια νέα αγορά, καθώς πέραν της εξυπηρέτησης της ίδιας παραγωγής και των συνακόλουθών συνεργιών που θα προκύψουν, επιτυγχάνεται και η διείσδυση στην αγορά του private label και του σχετικού πελατολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι έως πρότινος η στρατηγική του ομίλου επικεντρωνόταν στην προσάρτηση brands στη ΝΑ Ευρώπη αλλά και στην ελληνική αγορά, προκειμένου να αυξήσει τη διείσδυσή του στην αγορά καταναλωτικών προϊόντων καθημερινής χρήσης (οικιακής χρήσης και καλλυντικών).

Σημειώνεται πάντως ότι η Πολωνία αποτελεί το δεύτερο παραγωγικό hub του ομίλου -πέραν της Ελλάδας όπου έχει μεταφερθεί η παραγωγή καλλυντικών- καθώς εκεί η Σαράντης διαθέτει και δεύτερη μονάδα παραγωγής προϊόντων οικιακής χρήσης. Η θέση της χώρας και η πρόσβαση της παραγωγής που συντελείται σ' αυτήν στο διεθνές δίκτυο μεταφορών αποτελεί ένα πλεονέκτημα που ο όμιλος Σαράντη σπεύδει να εκμεταλλευτεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει το δίκτυο θυγατρικών και αγορών του στη ΝΑ Ευρώπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v