Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Ομολογιακό 23 εκατ. - εξαγορά της FLYER

Στην έκδοση και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης του ομολογιακού μη διαπραγματεύσιμου μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας δανείου ύψους 23 εκατ. ευρώ προχώρησε η Centric Πολυμέσα στις 6/9/2007. Εξαγορά της FLYER SA (με έδρα τον Παναμά) μέσω θυγατρικής. Αύξηση 50 εκατ. ευρώ αναμένει στη χρήση 2007.

Centric: Ομολογιακό 23 εκατ. - εξαγορά της FLYER
Στην έκδοση και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης του ομολογιακού μη διαπραγματεύσιμου μετατρέψιμου σε μετοχές της εταιρίας δανείου ύψους 23 εκατ. ευρώ προχώρησε η Centric Πολυμέσα στις 6/9/2007, το οποίο είχε εγκριθεί από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 27 Ιουλίου 2007.

Το εκδοθέν έγχαρτο, έντοκο, μετατρέψιμο σε μετοχές της εταιρίας μη διαπραγματεύσιμο ομολογιακό δάνειο είναι πενταετούς διάρκειας και αποτελείται από 460 Ανώνυμες Ομολογίες ονομαστικής αξίας 50.000 ευρώ εκάστη, διαιρούμενες σε 20 τοκομερίδια εκάστη, οι οποίες διατέθηκαν πρωτογενώς μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στους ομολογιούχους.

Η τιμή μετατροπής ορίστηκε στα 2,48 ευρώ ανά μετοχή βάσει του αριθμού των μετοχών της εταιρίας 12.531.420 και η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα με αυτόν κατά τη μετατροπή.

Το επιτόκιο ορίστηκε μεταβλητό EURIBOR +2% ετησίως και καταβάλλεται τριμηνιαίως. Σύμβουλος έκδοσης και διαχειριστής του εν λόγω ομολογιακού είναι η MERIT ΑΧΕΠΕΥ.

Εξάλλου, σε συνέχεια των από 1 και 2 Αυγούστου ανακοινώσεών της, η εταιρία Centric Πολυμέσα γνωστοποιεί ότι στις 10/9/2007 η συσταθείσα θυγατρική της, SEE Sports Ltd. (με έδρα τη Μάλτα) εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Morna Investments Co. (με έδρα τα νησιά Marshall), και συγκεκριμένα τη FLYER SA (με έδρα τον Παναμά), η οποία είναι joint venture partner της SPORTING BET PLC (με έδρα το Λονδίνο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο AIM) και διαχειρίζεται τον διαδικτυακό τόπο sportingbet.com στην ελληνική γλώσσα, καθώς και την εταιρία RITCHMOND BET TRADE (με έδρα τις νήσους Marshall), η οποία έχει αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση των λογαριασμών της προηγούμενης.

Στο sportingbet.com πραγματοποιούνται στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα, πόκερ, καζίνο και διάφορα ψυχαγωγικά παιγνίδια.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 22,5 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε πλήρως από τα έσοδα του ως άνω ομολογιακού δανείου.

Σημειώνεται ότι η εταιρία Centric Πολυμέσα πρόκειται να ενοποιήσει στα αποτελέσματά της του εννεαμήνου την κατά 100% εξαγορασθείσα εταιρία. Ο κύκλος εργασιών της Centric Πολυμέσα σε ενοποιημένη βάση στη χρήση 2007 αναμένεται να αυξηθεί κατά 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πρόκειται να εκδώσει στις επόμενες μέρες σχετικό πληροφοριακό σημείωμα σύμφωνα με τη κείμενη χρηματιστηριακή νομοθεσία με τους λοιπούς όρους της εξαγοράς και θα ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό για τη διάθεσή του αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v