Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία Τρία Αλφα: Στόχος η επιστροφή στα κέρδη

Με μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις μετά την ΑΜΚ και με αυξημένο κύκλο εργασιών στο κομμάτι των ρούχων, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ευελπιστεί την επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα.

Εριουργία Τρία Αλφα: Στόχος η επιστροφή στα κέρδη

Θέμα χρόνου εκτιμάται ότι είναι η έγκριση ΑΜΚ της Εριουργίας Τρία Άλφα (η Β' Επαναληπτική ΓΣ των προνομιούχων μετόχων είναι προγραμματισμλένη για τις 10 Φεβρουαρίου) προκειμένου να αντληθεί ποσό ανώτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ και να μηδενιστούν οι υποχρεώσεις της εισηγμένης προς τις τράπεζες.

«Πρόθεσή μας είναι να μηδενίσουμε τις τραπεζικές μας υποχρεώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μηνάς Εφραίμογλου, συμπληρώνοντας: «Χωρίς την επιβάρυνση των τόκων και έχοντας ως στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών μας μέσα στη φετινή χρονιά, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουμε σε κερδοφόρο πορεία. Σε ότι αφορά τώρα την ΑΜΚ, είναι ευπρόσδεκτη η συμμετοχή της μειοψηφίας, ωστόσο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει, οι βασικοί μέτοχοι είμαστε διατεθειμένοι να καλύψουμε το σύνολο της έκδοσης.

Η παρούσα αύξηση κεφαλαίου αποτελεί, θα έλεγα, τη συνέχεια μιας προηγούμενης που δεν είχε καλυφθεί πλήρως, καθώς είχαν συμμετάσχει σ' αυτή σχεδόν αποκλειστικά οι βασικοί μέτοχοι».

Γιατί όμως η Εριουργία Τρία Άλφα πιστεύει ότι θα μπορέσει φέτος να ανεβάσει το ύψος των πωλήσεών της;
Σύμφωνα με τον κ. Εφραίμογλου, «η δραστηριότητα της εταιρείας χωρίζεται στη διεκδίκηση κρατικών προμηθειών και στην εμπορία προϊόντων.

Οι κρατικές προμήθειες (ενδύματα ένστολων του δημόσιου τομέα) κατά τα τελευταία χρόνια κινήθηκαν σε περίπου μηδενικά επίπεδα, ενώ οι καθυστερήσεις των αποπληρωμών ήταν μεγάλες. Επειδή όμως φαίνεται πως τα αποθέματα έχουν μειωθεί δραστικά, έχουν αρχίσει να βγαίνουν κάποιοι διαγωνισμοί, τους οποίους εμείς θα διεκδικήσουμε.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της εμπορίας για ρούχα ιδιωτών, αναμένουμε και εδώ μια τόνωση δραστηριοτήτων, για δύο λόγους: α) Μετά από πολλά χρόνια ιδιαίτερα χαμηλής ζήτησης, κάποια κινητικότητα έχει αρχίσει να παρατηρείται, καθώς ο κόσμος θέλει να αγοράζει κάποια καινούρια ρούχα και β) Έχει περιοριστεί δραστικά το κομμάτι της προσφοράς με τις αντίστοιχες εταιρείες να έχουν μειωθεί σε αριθμό.

Ενδεικτικό είναι ότι για το 2016 φιλοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε υπερδιπλάσιες εισαγωγές προϊόντων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και πιστεύουμε ότι αυτά τα προϊόντα θα απορροφηθούν από την εγχώρια αγορά. Ήδη οι εισαγωγές για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί για το πρώτο εξάμηνο υπερβαίνουν το σύνολο εκείνων που κάναμε ολόκληρο το 2015».

Τέλος, σε ερώτηση του Euro2day.gr για το κατά πόσο υπάρχει κάποιο νέο για την αξιοποίηση του ακινήτου που διαθέτει η εισηγμένη στη Νέα Ιωνία (παλιό εργοστάσιο που εδώ και χρόνια έχει διακόψει την παραγωγική διαδικασία) ο κ. Εφραίμογλου ανέφερε πως έχει γίνει μελέτη για ανακατασκευή του κτιρίου προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί, ωστόσο δεν είναι βέβαιο το αν τελικά η εισηγμένη θα προχωρήσει το συγκεκριμένο project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v