Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon Hellas: Εκκληση σε Τσακαλώτο για το «κούρεμα» του PSI

Ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Σπύρος Δημοτσάντος μιλά στο Euro2day.gr για την πορεία της εισηγμένης, για τα υπάρχοντα ζητήματα της ρευστότητας και για την κλιμάκωση των δικαστικών ενεργειών που σχεδιάζει για το 2016.

Medicon Hellas: Εκκληση σε Τσακαλώτο για το «κούρεμα» του PSI

Έκκληση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να δώσει λύση στο ζήτημα των επιχειρήσεων που «κουρεύτηκαν» από το PSI και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας απευθύνει ο ιδρυτής της εταιρείας Medicon Hellas, κ. Σπύρος Δημοτσάντος.

«Αυτό που έγινε το 2012 με το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, όχι μόνο αποτελεί κατάφορη αδικία, αλλά έχει φέρει πολλές επιχειρήσεις ένα βήμα πριν από την καταστροφή. H Medicon Hellas δεν επέλεξε ποτέ να αγοράσει κρατικά ομόλογα αποκτώντας τα ενδεχομένως με έκπτωση από την αγορά, αλλά αντίθετα τα έλαβε υποχρεωτικά έναντι παλαιότερων απαιτήσεων που είχε από το ελληνικό δημόσιο. Το επίσημο κράτος δηλαδή, αρχικά καθυστέρησε αρκετά χρόνια να μας πληρώσει και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια μας κούρεψε κι από πάνω...

Δεν είναι μόνο ότι υποστήκαμε μια μεγάλη ζημιά. Τα ομόλογα αυτά τα είχαμε βάλει ως εγγύηση στις τράπεζες προκειμένου να λάβουμε δάνεια, με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε τις τράπεζες, αλλά και να επιβαρυνόμαστε κάθε χρόνο με δυσβάστακτους τόκους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Euro2day.gr ο πρώην πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας.

Και πέραν αυτού, η τρέχουσα κατάσταση για τις εταιρείες που προμηθεύουν τα κρατικά νοσοκομεία με υλικά, κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι:

«Πέρυσι, η Medicon Hellas κατάφερε να διατηρήσει στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2014 το ύψος των πωλήσεών της σε μια πτωτική αγορά. Αυτό έγινε μετά από μεγάλο κόπο και επίπονες προσπάθειες.

Το κακό βέβαια είναι ότι τα κρατικά νοσοκομεία πληρώνουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση που πολλές φορές φτάνει τους 15 και τους 16 μήνες! Πέρα δηλαδή από το πλήγμα του PSI, καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε και τις τεράστιες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές των απαιτήσεών μας. Πέραν αυτού, οι παραγγελίες είναι κατακόρυφα μειωμένες σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Άντε τώρα μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, να μπορεί μια εταιρεία να προχωρήσει σε προγραμματισμό των εργασιών της. Και δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα πράγματα επιδεινώνονται, με τα νοσοκομεία να προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να περικόψουν τις δαπάνες των προμηθειών τους».

Όπως αναμενόταν, ρωτήσαμε τον κ. Δημοτσάντο και για τις σχέσεις της Medicon Hellas με τις τράπεζες, για να λάβουμε την εξής απάντηση:

«Η Medicon Hellas έχει μια μακρά ιστορία οικονομικής ευρωστίας. Όλα αυτά όμως άλλαξαν μετά από το 2012 και χωρίς την παραμικρή δική μας ευθύνη. Είναι προφανές ότι όντας κουρεμένοι και μη εισπράττοντας από τα κρατικά νοσοκομεία, δεν μπορούμε και να αποπληρώσουμε τις τράπεζες. Από πέρυσι το Μάρτιο έχουμε σταματήσει την καταβολή τόκων και χρεολυσίων.

Εμείς ως εταιρεία έχουμε ακολουθήσει τη νομική οδό, γιατί αισθανόμαστε πως έχουμε αδικηθεί κατάφορα και πως δεν έχουμε πλέον άλλη διέξοδο. Οι τράπεζες μας καλούν να συζητήσουμε, αφού όμως προηγουμένως σταματήσουμε τις δικαστικές ενέργειες που έχουμε ξεκινήσει. Εμείς τους απαντήσαμε πως όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε τις δικαστικές ενέργειές μας, αλλά θα τις εντείνουμε κι από πάνω», κατέληξε ο κ. Δημοτσάντος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v