Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Εγκριση από γ.σ. σε τρεις ΑΜΚ

Τρείς αυξήσεις κεφαλαίου, οι οποίες αφορούν παλαιούς μετόχους αλλά και την είσοδο στρατηγικών επενδυτών, αποφάσισε η γενική συνέλευση της Προοδευτικής που συνήλθε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Προοδευτική: Εγκριση από γ.σ. σε τρεις ΑΜΚ
Τρείς αυξήσεις κεφαλαίου, οι οποίες αφορούν παλαιούς μετόχους αλλά και την είσοδο στρατηγικών επενδυτών, αποφάσισε η γενική συνέλευση της Προοδευτικής που συνήλθε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, η γ.σ. ενέκρινε την απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως εξής:

α. Με την καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, κατά 13.271.550 ευρώ με την έκδοση 22.119.250 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,60 ευρώ εκάστη.

Ο βασικός μέτοχος που κατέχει άμεσα τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα είναι Μέλος του Δ.Σ., δεν ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση τις προθέσεις του σχετικά με τη διατήρηση ή μη του ποσοστού που κατείχε κατά την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ούτε έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών ούτε και για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

β. Με την καταβολή μετρητών ή εισφορά σε είδος ή σε συνδιασμό και των δύο με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εισόδου στην εταιρία νέων στρατηγικών επενδυτών, ποσού που θα κυμανθεί από 5 εκατ. ευρώ -- 30 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,60 ευρώ εκάστη.

Το όνομα των στρατηγικών επενδυτών και το τελικό ποσό στο οποίο θα συμμετάσχουν στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ανακοινωθεί σύμφωνα με το Νόμο με την κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

γ. Με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ των πιστωτών της εταιρίας των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, ποσού έως 5 εκατ. ευρώ με έκδοση νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,60 ευρώ εκάστη.

Τα ονόματα των πιστωτών της εταιρίας και το τελικό ποσό στο οποίο θα συμμετάσχουν στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, θα ανακοινωθούν σύμφωνα με το Νόμο με την κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Tέλος, ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας, που αφορά το Μετοχικό Κεφάλαιό της ανάλογα με την υλοποίηση των τριών ανωτέρω αυξήσεων.

Ολα τα ανωτέρω θέματα της 2ης Επαναληπτικής της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας, εγκρίθηκαν με τη θετική ψήφο 7.036.714 μετοχών επί συνόλου 9.717.166 των παρισταμένων ή εκπροσωπουμένων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετόχων, ήτοι ψήφισε θετικά ποσοστό 72,42%.

Ενώ 2 μέτοχοι ομοίως εκ των παρισταμένων ή εκπροσωπουμένων στη Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου μετόχων, που εκπροσωπούν 2.680.452 μετοχές, ήτοι 27,58% επί του παρισταμένου και εκπροσωπουμένου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου ψήφισαν αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v