Πετρόπουλος: Προμέρισμα 0,12 ευρώ για το 2007

Την καταβολή προμερίσματος ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Δικαιούχοι του προμερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών έως και το αυριανό κλείσιμο της συνεδρίασης.

Πετρόπουλος: Προμέρισμα 0,12 ευρώ για το 2007
Την καταβολή προμερίσματος ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή για την τρέχουσα χρήση αποφάσισε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Δικαιούχοι του προμερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών έως και το αυριανό κλείσιμο της συνεδρίασης.

Από τις 4/10/2007 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα προμερίσματος χρήσης 2007, ενώ η καταβολή του προμερίσματος ξεκινά από τις 12/10 μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

Οι βασικοί λόγοι που ώθησαν τη διοίκηση της εταιρίας στη συγκεκριμένη απόφαση ήταν η θετική οικονομική πορεία της τρέχουσας χρήσης καθώς και τα κέρδη ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, που προέκυψαν από τις πωλήσεις ιδίων μετοχών της εταιρίας.

Το ποσό αυτό του 1 εκατ. ευρώ δεν θα επηρεάσει την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, πλην όμως θα ενισχύσει την καθαρή θέση της εταιρίας.

Επιπλέον, η Γ.Σ. έλαβε αποφάσεις για διαδικαστικά θέματα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία έγκρισης απλών ομολογιακών δανείων (θα γίνεται από το Δ.Σ. και όχι από γενική συνέλευση των μετόχων), τη δυνατότητα έκδοσης ομολογιών με δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη, τη δυνατή συμμετοχή και νομικών προσώπων στο Δ.Σ. της εταιρίας κ.λπ.

Στ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v