Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμισε τη Frigoglass και η S&P

Οι υποβαθμίσεις από S&P και Moodys ακολουθούν την ανακοίνωση της Frigoglass στις 26 Φεβρουαρίου ότι ακυρώθηκε η πώληση του τμήματος υαλουργίας της εταιρείας στον όμιλο GZI γιατί ο αγοραστής δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για το ντιλ.

Υποβάθμισε τη Frigoglass και η S&P

Σε CCC από Β+ υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Frigoglass η S&P, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και η Moody's μετά την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης της μονάδας υαλουργίας. 

Ο S&P τοποθετεί την αξιολόγηση σε CreditWatch, ενώ σημειώνει ότι η εταιρία είναι πλέον περισσότερο ευάλωτη σε ρίσκα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση του χρέους και πλέον εξαρτάται από τους πιστωτές για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις λειτουργίες της. 

Η υποβάθμιση της Moody's

Η Moody's υποβάθμισε την Δευτέρα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Frigoglass σε Caa1 από B2, ενώ έθεσε αρνητικό outlook.

Η υποβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση της Frigoglass στις 26 Φεβρουαρίου ότι ακυρώθηκε η πώληση του τμήματος υαλουργίας της εταιρείας στον όμιλο GZI γιατί ο αγοραστής δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για το ντιλ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Moody’s, η αξιολόγηση «Caa1» αντανακλά κυρίως την αδύναμη θέση ρευστότητας του ομίλου, που επιδεινώνεται από την ακύρωση του ντιλ και το ρίσκο να μην κάνει πληρωμές για λήξεις χρέους της τον Μάιο του 2016. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v