Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Πετρόπουλος: «Κοιτάζει» για νέες εξαγορές

Η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική της διεύρυνσης των συνεργασιών και των εξαγορών, θεωρώντας πως στο τέλος αυτής της µεγάλης οικονοµικής κρίσης, θα είναι ενισχυµένη και βασικός παίκτης στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Π. Πετρόπουλος: «Κοιτάζει» για νέες εξαγορές

Συγκρατημένα αισιόδοξη δηλώνει για το 2016 η εταιρεία Π. Πετρόπουλος (δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της αγοράς οχημάτων), έτος κατά το οποίο θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για νέες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού και για συμφέρουσες εξαγορές εντός Ελλάδος.

Σύμφωνα λοιπόν με την εισηγμένη, «υπό τις σηµερινές ασταθείς συνθήκες, δεν µπορούν να υπάρξουν αξιόπιστες και αντικειµενικές προβλέψεις. Ο όµιλος πάντως αντιµετώπισε επιτυχώς την οικονοµική λαίλαπα των τελευταίων ετών κατορθώνοντας να επιτύχει κέρδη και για το 2015.

Για το µέλλον θα συνεχιστεί η αναζήτηση συνεργασιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό προσβλέποντας παράλληλα σε συµφέρουσες εξαγορές άλλων επιχειρήσεων µε παρεµφερή αντικείµενα, ενέργεια που µπορεί να είναι ιδιαίτερα συµφέρουσα υπό τις παρούσες οικονοµικές συγκυρίες στις οποίες οι υπολογίσιµοι παίκτες της αγοράς µειώνονται σε σηµαντικό βαθµό.

Από τα µέχρι τώρα στοιχεία, για την χρήση του 2016 αναµένεται ότι θα υπάρξει µικρή αναστροφή της οικονοµικής δραστηριότητας και βελτίωση της ανάπτυξης που εκτιµάται ότι θα επιδράσουν θετικά στα µεγέθη του Οµίλου.

Η εταιρεία το 2015 συµπλήρωσε 93 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αυτοκινητοβιοµηχανία. Είναι επίκαιρο σήµερα να επισηµανθεί ότι στα χρόνια αυτά επέζησε του µεγάλου κραχ του 1929, της εθνικής καταστροφής του 1922, του δεύτερου παγκοσµίου πολέµου, της κατοχής, του εµφυλίου πολέµου και του µεγάλου πληθωρισµού, των υποτιµήσεων της δραχµής και των υψηλών επιτοκίων της δεκαετίας του 1980. Είµαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος και αυτής της µεγάλης οικονοµικής κρίσης η εταιρεία θα είναι ενισχυµένη και βασικός παίκτης στους κλάδους που δραστηριοποιείται».

Κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, η εισηγμένη σημείωσε άνοδο 21% στον κύκλο εργασιών της, βελτίωση του EBITDA από τα 4 στα 5,3 εκατ. ευρώ και υποχώρηση καθαρών κερδών από το 1,4 στο 0,6 εκατ. ευρώ (η μείωση των κερδών οφείλεται σε έκτακτες επιβαρύνσεις 1,82 εκατ. ευρώ.).

Η διοίκηση της εισηγμένης θα προτείνει κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,1 ευρώ ανά τίτλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v