Ικτίνος: Εξαγορά του 100% της ΙΔΕΗ

Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την επωνυμία Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, με το διακριτικό τίτλο ΙΔΕΗ, προέβη η εταιρία Ικτίνος, στο πλαίσιο της άμεσης δραστηριοποίησης της στην αιολική ενέργεια. Το τίμημα ανέρχεται στα 1,65 εκατ. ευρώ.

Ικτίνος: Εξαγορά του 100% της ΙΔΕΗ
Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την επωνυμία Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, με το διακριτικό τίτλο ΙΔΕΗ, προέβη η εταιρία Ικτίνος, στο πλαίσιο της άμεσης δραστηριοποίησης της στην αιολική ενέργεια.

Η εν λόγω εταιρία διαθέτει άδεια παραγωγής και εγκατάστασης για αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 19,80MW στην περιοχή ”Μεγαλοβούνι” στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας, καθώς επίσης και άδεια παραγωγής για αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 8,0 MW στην περιοχή ”Σύνορα” στο Δήμο Νικηφόρου του Νομού Δράμας.

Το τίμημα ανέρχεται στο ποσό του 1.650.000 ευρώ και θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου της εταιρίας, καθώς επίσης και της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των σχετικών αδειών στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Με την ανωτέρω εξαγορά ο Όμιλος εισέρχεται δυναμικά στον τομέα των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και πιο συγκεκριμένα, στην αιολική ενέργεια μέσω της ως άνω εξαγορασθείσας εταιρίας.

Η υλοποίηση του αιολικού πάρκου των 19,80 MW θα γίνει άμεσα δεδομένου ότι διαθέτει άδεια εγκατάστασης.

Παράλληλα, η εταιρία έχει υπογράψει αποκλειστική τριετή συμφωνία συνεργασίας με εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, για την συστηματική ανεύρεση και αξιολόγηση υποψήφιων περιοχών για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, την αναζήτηση και αξιολόγηση επιχειρηματικών προτάσεων συμμετοχής σε έργα αιολικής ενέργειας, την μελέτη και τον σχεδιασμό έργων μεγάλης κλίμακας σε τριετή ορίζοντα, συνολικής ονομαστικής ισχύος της τάξης των 150 έως 200 ΜW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v