Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Εμφαση τώρα στις αγορές του εξωτερικού

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ύφεση στην εσωτερική αγορά, η Mevaco στρέφεται σε νέα πεδία δράσης, με έμφαση τις αγορές του εξωτερικού.

Mevaco: Εμφαση τώρα στις αγορές του εξωτερικού

Η επέκταση στην παραγωγή νέων κατηγοριών προϊόντων, ιδιαίτερα στις αγορές του εξωτερικού, αποτελεί τον βασικό στρατηγικό στόχο της Mevaco, προκειμένου η εισηγμένη εταιρεία να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση που χαρακτηρίζει την εγχώρια αγορά.

Έτσι, η Mevaco κατάφερε πέρυσι να ανεβάσει όχι μόνο τις πωλήσεις της αλλά και τις εξαγωγές ως ποσοστό του κύκλου εργασιών της, από το 35% του 2014 στο 54%.

Με την εγχώρια αγορά να διακρίνεται για το χαμηλό επίπεδο της ζήτησης και για τη χρηματοδοτική ασφυξία, η εισηγμένη, μεταξύ άλλων, μέσα στο 2015:

• Συνέχισε τη συνεργασία της σε προγράμματα κατασκευής υλικού για λογαριασμό της Intracom Defense Electronics.

• Είχε σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε μεταλλικά στοιχεία φωτοβολταϊκών πάρκων, που αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη φετινή χρονιά.

• Κατασκεύασε για χώρες του εξωτερικού συστήματα μεταφοράς εμπορευμάτων για αεροδρόμια, βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους, ανοίγοντας μια νέα αγορά.

• Επαναδραστηριοποιήθηκε στην αγορά της Αυστραλίας, με νέες μικρές παραγγελίες το 2015, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι δημιουργούνται οι συνθήκες διατήρησης ή και ενίσχυσης της παρουσίας στην περιοχή.

Ολοκλήρωσε έργα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με αποτέλεσμα όχι μόνο την ανάληψη και άλλων σχετικών συμβάσεων από τον ΔΑΑ, αλλά και την προσδοκία για διεκδίκηση μέρους των επενδύσεων που αναμένεται να υλοποιήσει η γερμανική Fraport στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που απέκτησε.

• Επίσης, η Mevaco πούλησε το ποσοστό των μετοχών που κατείχε στη ζημιογόνο θυγατρική της Venman, η οποία επηρεάζεται έντονα από την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας.

Το 2015, σε ό,τι αφορά στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, η Mevaco αύξησε τον κύκλο εργασιών της από τα 13,67 στα 17,55 εκατ. ευρώ (+28,5%), σημείωσε EBITDA 510 χιλ. (έναντι 550 χιλ. ευρώ) και υποχρεώθηκε σε ζημίες 632 χιλ. έναντι ζημιών 694 χιλ. ευρώ το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v