Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Συνεχίζονται οι ενέργειες για άρση επιτήρησης

Τις προσπάθειές της για άρση της επιτήρησης συνεχίζει η Medicon, εστιάζοντας στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της, στην επέκταση δραστηριοτήτων και στην περιστολή δαπανών.

Medicon: Συνεχίζονται οι ενέργειες για άρση επιτήρησης
Η Medicon ανακοινώνει ότι οι μετοχές της συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στην κατηγορία επιτήρησης, ωστόσο συνεχίζονται οι προσπάθειες για άρση των λόγω που την οδήγησαν σε επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 4 Απριλίου 2013 συνεδρίαση του αποφάσισε την ένταξη των μετοχών στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας είναι σημαντικό.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένης, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας οφείλονται κατά κύριο λόγο στην εφαρμογή της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), η οποία είχε άμεση αρνητική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρίας έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα Πιστωτικά Ιδρύματα με σκοπό την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

2. Έχει ξεκινήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των Διαγνωστικών εξετάσεων με την δημιουργία διαγνωστικών κέντρων.

3. Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v