Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές το 2015

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων 10,1 εκατ. ευρώ από 30,9 εκατ. ευρώ το 2014 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 7,1 ευρώ από 26,1 εκατ. ευρώ την ίδια περσινή περίοδο.

Lavipharm: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές το 2015

Το 2015 αποτέλεσε έτος μεγάλης αστάθειας, πολλών ανατροπών και απρόσμενων οικονομικών εξελίξεων που επηρέασαν την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lavipharm.

Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον, η εταιρεία παρουσίασε μείωση του Κύκλου Εργασιών, με διατήρηση όμως του Περιθωρίου Μικτού Κέρδους, περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών και βελτίωση των αποτελεσμάτων της, ενοποιημένων και ατομικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 26,4 εκατ. ευρώ από 30,3 εκατ. ευρώ κατά το 2014. Τα λειτουργικά έξοδα (διοικητικά έξοδα και έξοδα διάθεσης) μειώθηκαν 10,2% και διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 15,4 εκατ. από Ευρώ 17,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το EBITDA, το οποίο κατά το 2014 ήταν επιβαρυμένο από απομειώσεις και διαγραφές απαιτήσεων, εμφανίζει μεγάλη βελτίωση και διαμορφώθηκε σε Ευρώ 4,9 εκατ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων Ευρώ 10,1 εκατ. από Ευρώ 30,9 εκατ. το 2014 και ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας Ευρώ 7,1 από Ευρώ 26,1 εκατ. την ίδια περσινή περίοδο.

Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία Lavipharm A.E., οι ταμειακές της ροές επιβαρύνθηκαν από την αλλαγή των όρων πληρωμής και παράδοσης προϊόντων των προμηθευτών της, του εξωτερικού ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά μετά το καλοκαίρι του 2015, γεγονός, όμως, που εξισορροπήθηκε μερικώς με την ομαλοποίηση των εισπράξεων των απαιτήσεων από τους πελάτες εσωτερικού και τη μείωση των αποθεμάτων της. Όσον αφορά στα αποτελέσματα της Lavipharm A.E., ο Κύκλος Εργασιών της Εταιρείας κατά το 2015 διαμορφώθηκε σε Ευρώ 28,3 εκατ. έναντι Ευρώ 32,5 εκατ..

Τα λειτουργικά έξοδα και συγκεκριμένα τα διοικητικά έξοδα και τα έξοδα διάθεσης, μειώθηκαν κατά 22,0% ενώ το EBITDA βελτιώθηκε σε Ευρώ 4,5 εκατ. από Ευρώ 1,1 εκατ. την περσινή χρονιά.

Μη επαναλαμβανόμενη λογική απομείωση συμμετοχής σε θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ύψους Ευρώ 3,0 εκατ. επιβάρυνε τα αποτελέσματα της Lavipharm A.E., τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημίες προ φόρων Ευρώ 2,9 εκατ. και ζημίες μετά από φόρους Ευρώ 2,7 εκατ. έναντι ζημιών Ευρώ 30,1 εκατ. και ζημιών Ευρώ 26,5 εκατ. αντίστοιχα κατά την περσινή περίοδο.

Η Lavipharm, με πορεία περισσότερων από 100 ετών, είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v