Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στην προμήθεια φυσικού αερίου εισέρχεται η Protergia

Η Protergia του ομίλου Μυτιληναίου επεκτείνεται στην προμήθεια φυσικού αερίου. Οι προοπτικές της εταιρείας και οι συνέργειες με τις άλλες εταιρείες του ομίλου, ενόψει πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς το 2018.

Μυτιληναίος: Στην προμήθεια φυσικού αερίου εισέρχεται η Protergia

Άδεια προμήθειας φυσικού αερίου έλαβε η εταιρεία Protergia, μέσω της οποίας ο Όμιλος Μυτιληναίου δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εξασφάλιση της άδειας αυτής θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκταθεί και στην προμήθεια φυσικού αερίου σε καταναλωτές, καθώς από το 2017 απελευθερώνονται και καθίστανται "επιλέγοντες" οι επαγγελματικοί καταναλωτές φυσικού αερίου ενώ από το 2018 και οι οικιακοί, οπότε στο σύνολο της αγοράς φυσικού αερίου θα πρέπει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Η άδεια προμήθειας που έλαβε η εταιρεία είναι εικοσαετούς διάρκειας και της παρέχει το δικαίωμα πώλησης φυσικού αερίου σε καταναλωτές πελάτες της μέσω των δικτύων μεταφοράς και διανομής.

Με την επέκτασή της στην προμήθεια φυσικού αερίου, η Protergia στοχεύει στη διαμόρφωση καθετοποιημένου επιχειρηματικού προφίλ στον τομέα της ενέργειας. Μέσω της ίδιας ως παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας και θυγατρικών του ομίλου όπως η Μ+Μ, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία φυσικού αερίου, η εταιρεία αποκτά πρόσβαση στις πηγές εφοδιασμού, οπότε θα μπορεί να προσφέρει με ανταγωνιστικούς όρους και συνδυαστικά ποσότητες φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στις περισσότερες κατηγορίες καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Protergia βρίσκεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, δίνοντας έμφαση στους επαγγελματικούς καταναλωτές.

Από την πλευρά της, η Μ+Μ, που είναι η μοναδική ανεξάρτητη εταιρεία που πραγματοποιεί εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, από την 1η Ιανουαρίου του 2016 έχει επεκταθεί και στην προμήθεια βιομηχανικών καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v